Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose | Diena.lt

IŠSKIRTINIS REPORTAŽAS: GREITOJI MEDICINOS PAGALBA – PIRMOSIOSE KOVOS SU COVID-19 GRETOSE

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Sparčiai plintant koronavirusui, nebestebina COVID-19 pacientų nebesutalpinančios ligoninės. Dabar ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai prabilo, kad vos spėja į iškvietimus pas sergančiuosius šia liga. Dėl būtinų apsaugos priemonių ilgiau užtrunkama prieš išvykstant, o į vieną iškvietimą važiuojama ir 100 km.

Tik su specialia apranga

Kaip pandemijos sąlygomis teikiama greitoji medicinos pagalba (GMP), "Kauno dienos" žurnalistai stebėjo iš arti.

Eilinė darbo diena Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje (GMPS). Skambutis į dispečerinę: prastai pasijuto COVID-19 liga sergantis per 60 metų vyras, karščiuoja, šešta para jaučia koronaviruso simptomus, nepavyksta numušti aukštos temperatūros. Vairuotojas ir slaugos specialistė eina ruoštis – rengiasi specialią aprangą: užsimauna dvejus antbačius (vieni – iki kelių, kiti trumpesni), velkasi kombinezoną, užsideda kapišoną.

Tuomet maunasi dvejas poras guminių pirštinių. Pirmosios pirštinės kraštelis pakišamas po kombinezono rankove ir priklijuojamas lipnia juosta – kad nesusidarytų tarpų. Lipnia juosta kombinezonas užklijuojamas ir ties apykakle bei per visą užtrauktuko ilgį. Tai išvykstantiems stoties darbuotojams padeda padaryti kolegos. Tada užsidedamas 100 proc. nuo koronaviruso turintis apsaugoti respiratorius, akiniai ir veido skydelis. Radijo stotelė ir planšetė dedami į atskirus skaidrius plastikinius maišelius – jais iškvietimo metu galima naudotis tik taip – per sandariai uždarytus maišelius, kurie sugrįžus keliaus į specialų konteinerį ir bus sunaikinti.

Komanda: vienam tinkamai apsirengti apsauginiu kostiumu sudėtinga – reikia kolegų pagalbos. Vilmanto Raupelio nuotr.

Specialią aprangą gauname ir mes su fotografu – rengiamės. "Iki tol, kol grįšite, rankomis neturėtumėte liesti skydelio, akinių ar respiratoriaus, juo labiau veido – kitaip galite užnešti užkratą. Jei nepatogiai užsidėjote respiratorių – pasitaisykite dabar, arba reikės pakentėti, kol grįšite ir galėsite nusiimti apsaugines priemones", – įspėja mus stoties darbuotojai. Rengdamiesi užtrunkame apie 10 min.

Perduoda ligoninės medikams

Kovidas iš tikrųjų yra. Žmonės, saugokite save.

Su 14-ąja brigada vykstame į Aleksotą. Kol slaugos specialistė eina apžiūrėti ligonio, vairuotojas Nerijus Rugienius mums paaiškina, kad turima įranga, esant reikalui, leidžia tiekti papildomą deguonį dar pacientą vežant į ligoninę. Čia jo neprireikia: ligonis – žilstelėjęs vyras – pats išeina iš privataus namo ir sėda į GMP automobilį.

Netrukus mes – prie LSMU Kauno ligoninės Josvainių gatvėje Priėmimo skyriaus. "Čia gydytojas infektologas paskiria reikiamus tyrimus. Juos atlikus ir įvertinus rezultatus, gydytojai sprendžia, ar pacientui reikia gydymo stacionare, ar jis toliau sėkmingai gali gydytis namuose", – perdavusi ligonį į ligoninės medikų rankas, paaiškina Kauno GMPS skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistė Viktorija Žukauskaitė.

Naudodamasi specialia programa, ji praneša stoties dispečerinei, kad jų brigada – jau laisva. Netrukus gaunamas pranešimas apie kitą iškvietimą pas COVID-19 pacientą į Šilainius, šįkart pagalbos prireikė per 40 metų moteriai. Ji gyvena visai šalia ligoninės – pas ją nuvažiuojame per kelias minutes. Po slaugos specialistės vizito, iš daugiabučio namo laiptinės išeina išblyškusi moteris. "Laikosi aukšta temperatūra, labai skauda kaulus, pečius ir bendrai – labai silpna, kai reikia atsikelti iš lovos, atsistoti, pajudėti. Taip jaučiuosi jau dešimta para. Ilgai nenorėjau skambinti greitajai, bet būklė nė kiek negerėja, todėl šiandien jau išsikviečiau. Nusprendžiau ilgiau nebelaukti", – prisipažino moteris.

Viktorija Žukauskaitė: jei pacientas įsitikinęs, kad pats su liga nesusidoros, taip pat vežame. O paskui jau ligoninės medikai sprendžia, ar jis bus stacionarizuotas, ar važiuos namo. Vilmanto Raupelio nuotr.

Šį kartą prie LSMU Kauno ligoninės Priėmimo skyriaus tenka palaukti eilėje, kol anksčiau atvežtą ligonį medikams perduos kita GMP komanda. "Turime garbaus amžiaus pacientę iš globos namų. Antrą dieną skystai ir dažnai viduriuoja. Prieš savaitę darytas COVID-19 testas buvo teigiamas. Kraujospūdžio aparatu pamatuoti nepavyko, pamatavau rankiniu būdu – sistolinis (viršutinis) buvo apie 70, diastolinio aš negirdėjau", – pasakoja GMP medikas.

Po maždaug 10 min. senolė – jau ligoninės medikų rankose, tada ateina Šilainių gyventojos eilė. "Karščiuoja dešimta para, dabar temperatūra 38,5, neseniai gėrė antipiretikus. Saturacija (kraujo įsisotinimas deguonimi – red. past.) – 99, skundžiasi krūtinės skausmais įkvepiant", – perduodama moterį ligoninės personalui, jos būklę trumpai apibūdina V.Žukauskaitė.

Dar ekipažui nepajudėjus nuo ligoninės, gaunamas trečias iškvietimas pas COVID-19 pacientą. Šį kartą važiuojame į Dainavos mikrorajoną – moteriai per 40 metų, sutriko kvėpavimas. Nedidelį atstumą nuo daugiabučio namo laiptinės iki GMP automobilio ji įveikia tik pakeliui sustojusi atsikvėpti. "Kovidas iš tikrųjų yra. Žmonės, saugokite save. Blogai jaučiuosi jau dvylika dienų. Temperatūra neaukšta, bet kankina dusulys, bendras silpnumas, skauda širdį, sunku įkvėpti", – pavargusiu balsu pasakoja moteris.

Nuvežusi į stacionarą trečią COVID-19 pacientą, GMP brigada suka prie vienos iš palapinių, iškilusių šalia LSMU Kauno ligoninės padalinio Infekcinės ligoninės. Čia jie nusivelka ir palieka utilizuoti apsauginį kostiumą.

"Dirbant su visomis apsaugos priemonėmis, teko išmokti ir kitaip kvėpuoti, ir judėti. Apranga apsunkina judėjimą – reikia žiūrėti, kad jos nesuplėšytum, nepažeistum. Pavasarį ligoninėje su tuo kostiumu su vienu pacientu tekdavo praleisti ir keturias valandas. Lauke – šalta, mašinoje – karšta, į butą pas žmogų nueini – vėl karšta. Temperatūrų pokyčiai labai vargindavo, su respiratoriumi būdavo sunku kvėpuoti. Bet paskui pripratome", – pasakoja V.Žukauskaitė.

Naudoti apsauginiai akiniai ir veido skydelis keliauja į vieną maišą – jie bus dezinfekuojami ir naudojami pakartotinai, visos kitos apsaugos priemonės – į kitą, jos bus sunaikintos. Dabar 14 brigada grįš į stotį, čia truputį pailsės ir vėl vyks į iškvietimą. Galbūt jų vėl lauks COVID-19 pacientai, o galbūt kitas – ne mažiau sudėtingas atvejis.

Kada dažniausiai skambina?

Laikosi aukšta temperatūra, labai skauda kaulus, pečius ir bendrai – labai silpna. Taip jaučiuosi jau dešimta para.

V.Žukauskaitės teigimu, dažniausiai GMP pagalbos prireikia 30–90 metų COVID-19 ligoniams. Jauniausias koronavirusu sirgęs pacientas, pas kurį jai teko važiuoti, – dviejų mėnesių kūdikėlis, jį kartu su mama GMP ekipažas pervežė iš tretinio į antrinio lygio ligoninę.

Pasak Viktorijos, GMP medikus COVID-19 pacientai paprastai kviečia 6–9 ligos dieną – tuomet dažnas pasijunta prasčiau. "Sergantieji koronavirusu dažniausiai skundžiasi bendru silpnumu, nuovargiu, sausu kosuliu, temperatūra. Paprastai ji būna iki 38 laipsnių, kartais – aukštesnė. Kai kuriems pasireiškia pykinimas, vėmimas, raumenų, kaulų skausmai", – simptomus vardija pašnekovė.

Pakeliui: į butą pas sergantįjį koronavirusu – tik su reikalingiausiais medicininiais prietaisais. Vilmanto Raupelio nuotr.

Atvykę pas sergantį koronavirusu pacientą, GMP medikai matuoja keturis gyvybinius rodiklius: saturaciją, pulsą, kraujospūdį ir temperatūrą. "Jei ilgai laikosi aukšta temperatūra ar saturacija mažesnė kaip 94 proc., vežame į ligoninę – tokio paciento kvėpavimas sunkus, jam reikia papildomo deguonies. Kai kuriais atvejais jį pradedame tiekti dar paciento namuose. Jei pacientas buvo nualpęs, užrašome kardiogramą, – Kauno GMPS darbuotojos žodžiais, ar pacientą vežti į ligoninę, sprendžiama ir pagal bendrą jo būklę. – Jei matome, kad reikia papildomų tyrimų ar gydymo stacionare – vežame. Juk COVID-19 pacientams ne ligoninėje dažnai nėra galimybės net paimti kraują tyrimams."

Jei ligonio temperatūra nesiekia 38 laipsnių, bet karščiavimas tęsiasi 9–10 dienų, toks žmogus taip pat dažniausiai keliauja į ligoninę. "Be to, jei pacientas įsitikinęs, kad pats su liga nesusidoros, kad jam reikia medikų pagalbos – taip pat vežame į ligoninę. Tariamės, kur yra vietų, ir vežame. O paskui jau ligoninės medikai sprendžia, ar jis bus stacionarizuotas, ar, atlikus reikiamus tyrimus, važiuos namo", – pasakoja Viktorija.

Nemažai žmonių GMP kviečiasi vos susirgę koronavirusu – 1–3 ligos parą. "Jų būklė dažniausiai nebūna sunki, bet jiems labai baisu. Tačiau, jeigu jų keturi gyvybiniai parametrai neviršija normos, juos paprastai pakonsultuojame namuose, nuraminame, paaiškiname, ir paliekame namuose. Vežame tik tad, jeigu jie reikalauja vykti į ligoninę", – tačiau, anot V.Žukauskaitės, tokie pacientai, atlikus tyrimus, iš ligoninės Priėmimo skyriaus paprastai keliauja namo.

Iš visų COVID-19 pacientų Viktorijai labiausiai įsiminė 40–50 metų amžiaus grupės moters atvejis. "Išvažiavome pas ją kaip į paprastą iškvietimą – skambindama moteris užsiminė tik apie besitęsiantį krūtinės skausmą. Tik nuvažiavę išsiaiškinome, kad ji jau penkias dienas karščiuoja. Mums su kolega teko persirengti – tokiems atvejams automobilyje vežiojamės C kodo apsaugos priemones, tinkamas vykti pas pacientus, sergančius koronavirusu, – pasakoja Viktorija. – Moteris nebuvo dariusis COVID-19 testo, bet jautėsi prastai: jos deguonies saturacija buvo tik apie 66 proc. Jai buvo sunku kvėpuoti, kankino dusulys. Kilo įtarimas, kad tai gali būti koronavirusas. Nuvežėme į ligoninę – čia koronaviruso diagnozė jai buvo patvirtinta."

V.Žukauskaitė įsitikinusi: nors kiekvieną darbo dieną jai tenka iš arti bendrauti su COVID-19 pacientais, kur kas daugiau šansų užsikrėsti šia liga jai kyla ne darbo aplinkoje, tai yra ten, kur saugojamasi mažiau, nei vykstant pas pacientus, sergančius koronavirusu.

Iškvietimų daugėja

Grįžus į stotį, specialiu purkštuvu dezinfekuojamas GMP automobilis. "Šį aparatą mes nusipirkome pavasarį. Tai atsiperka: rankiniu būdu automobilis būtų dezinfekuojamas apie pusvalandį, o su šiuo aparatu tai užtrunka tik 30 sek. Ir tuo automobiliu vėl galima vykti į iškvietimą", – apie laiko taupymą užsimena Kauno miesto GMPS Slaugos padalinio vadovas Donatas Paliulionis.

Dažniausiai COVID-19 susirgusius kauniečius greitosios medicinos pagalbos ekipažai veža į LSMU Kauno ligoninę. "Jei ši ligoninė užsipildo ir Kauno klinikos negali priimti, vežame į Prienus, Marijampolę. Toliausiai mūsų stoties brigados pas COVID-19 pacientus važiuoja iš Kauno klinikų į Prienus, Marijampolę. Kartais ir 100 km vieną COVID-19 pacientą vežame", – skaičiuoja D.Paliulionis.

Saugiai: LSMU Kauno ligoninės Priėmimo skyriuje GMP brigada perduoda pacientą į medikų rankas. Vilmanto Raupelio nuotr.

Anot jo, šiomis dienomis vien Kauno mieste per parą būdavo apie 30 iškvietimų pas COVD-19 pacientus. "Daugiausia jų yra buvę per 40. O per pirmąją koronaviruso bangą pavasarį per parą važiuodavome tik pas 3–4 COVID-19 pacientus", – palygina pašnekovas.

GMPS atstovai neslepia: jei iškvietimų pas COVID-19 pacientus toliau daugės, gali pritrūkti žmogiškųjų išteklių.

GALERIJA

  • Pablogėjimas: kamuojamieji COVID-19 ligos GMP dažniausiai kviečia 6–9 ligos dieną.
  • Logistika: GMP ekipažams kartais tenka pervežti COVID-19 pacientus iš vieno miesto į kitą
  • Laukia: kartais prie LSMU Kauno ligoninės Priėmimo skyriaus Josvainių gatvėje išsirikiuoja GMP automobilių su sergančiaisiais COVID-19 eilė
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
  • Išskirtinis reportažas: greitoji medicinos pagalba – pirmosiose kovos su COVID-19 gretose
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tik tiek,

Žilvinai Ručy,kaip tu šitoks ,,žinovas,,neužimi sveikatos ministro posto? Matyt tik sugebi tik trolinti,o daugiau nieko.Esi nulis.

Žilvinas Ručys

Sekantis intetviu su parazite kariuomene. Kaip pasiruošė už 60 milijardų apginti lietuvos žmones. Atsakymas : nieko nesiruošė ir nieko neturi, reiskias negins o toliau paklodes pirkinės

Žilvinas Ručys

Net neskaitau, nes žinau kad ten visiška šikna, nori kad tave užkrėstu virusu, ligoninės laukia. Spec apranga, nejuokinkit pasaulio, jei virusas 900 kart mažesnis uz plauko storį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS