Kauno klinikose mirė sūnų pagimdžiusi alytiškė: berniukas – medikų globoje | Diena.lt

KAUNO KLINIKOSE MIRĖ SŪNŲ PAGIMDŽIUSI ALYTIŠKĖ: BERNIUKAS – MEDIKŲ GLOBOJE

  • 11

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje balandžio 21 d. prasidėjęs gimdymas baigėsi tragiškai – dėl medicininių komplikacijų mirė moteris, o po cezario operacijos gimusio naujagimio būklė sudėtinga, praneša lrt.lt.

Nepaisant to, kad iš Alytaus ligoninės gimdyvė drauge su naujagimiu buvo išgabenti į Kauno klinikas, išgelbėti moters gyvybės nepavyko.

Pirminiais duomenimis, moteris mirė dėl gana retos gimdymo komplikacijos – embolija vaisiaus vandenimis.

Tragedija pasibaigęs gimdymas prasidėjo balandžio 21 d. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje alytiškė netrukus buvo skubiai operuota, po to drauge su naujagimiu išvežta į Kauno klinikas. Praėjus savaitei nuo gimdymo, balandžio 28 d., moteris mirė.

Tai buvo trečias moters gimdymas, gimė sūnus. Namuose auga dvi mažametės dukros. 

Moters sutuoktinis kreipėsi į Alytaus medikus prašydamas paaiškinti, nuo ko mirė žmona. „Man sakė, kad šiuo metu negali suteikti tokios informacijos. Tik paaiškino, kad įvyko reta komplikacija – embolija vaisiaus vandenimis, kada pateko vaisiaus vandenų į [motinos] kraujotaką“, – ligoninės atsakymą portalui lrt.lt perteikė vyras. 

Tėtis viliasi, kad ką tik gimęs sūnus išgyvens. „Šiuo metu jis prijungtas prie aparatų. Kauno klinikose pasakė, kad jis pusę valandos išbuvo be deguonies“, –  sakė žmonos netektį išgyvenantis vyras.

„Galutinę diagnozę ir mirties priežastį nustatė (nustatys) Kauno klinikų specialistai. Manytina, kad gimdyvei gimdymo metu įvyko komplikacija – embolija vaisiaus vandenimis, kurios nebuvo galima išvengti, atsižvelgiant į asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo lygį ir gerąją medicinos praktikos patirtį. Remiantis medicinos mokslo duomenimis, tai yra ypač reta nėštumo ir gimdymo patologija, kurią sukelia vaisiaus vandenų komponentų patekimas į motinos kraujotaką. Tuomet kyla greit progresuojantys moters gyvybinių funkcijų sutrikimai, kurie dažnai, net ir gydomi, lemia moters mirtį (mirtingumas siekia 90 proc)“, – pateiktame atsakyme rašė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės teisininkė Bernadeta Navalinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

>>>EIK GYDYKIS \\\\\.../////

>Esu gailestingas ir mandagus,tau skubiau reikia pagalbos,nes nesąmonėm tiki,užleidžiu eilę,Ške.

Tam /diagnozė/ ir visiems pikčiurnoms

Kam padeda tie jūsų pikti, neišmanėlių komentarai, juk tokią valandą galima tik užjausti ištikus tokiai baisiai nelaimei - gėdykitės žmonės...

diagnozė

Vaisiaus vandenis pateko gimdyvės kraujotaką jei kažkas tuos vandenis įšvirkšte. Mirė rodos nuo sepsio, dėl to ,kad darant kaz kokius tyrimus nebuvo paisama higienos. Kūdikis išbuvęs be deguonies pusvalandį virto į "daržovę" ir jį laiko kaip Adamkienė, tik ilgai nelaikis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS