Koronaviruso židiniai liepsnoja globos namuose ir ligoninėse | Diena.lt

KORONAVIRUSO ŽIDINIAI LIEPSNOJA GLOBOS NAMUOSE IR LIGONINĖSE

  • 1

Per praėjusią parą nustačius 836 naujus COVID-19 atvejus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sekmadienį informuoja, kad infekcinė liga plinta globos namuose, ligoninėse.

Šeštadienį užregistruoti šeši koronavirusinės infekcijos atvejai  Šv. Klaros globos namų protrūkyje Kaune. Atvejai patvirtinti vienam darbuotojui ir penkiems šių globos namų gyventojams.

Keturi atvejai patvirtinti Telšių rajono senelių globos namų Gedrimų skyriaus protrūkyje. Atvejai patvirtinti šių namų gyventojams. Du užsikrėtimo virusu atvejai patvirtinti Kalvarijos globos ir užimtumo centro protrūkyje. Atvejai patvirtinti šio centro pacientams.

Trys COVID-19 atvejai buvo patvirtinti Utenos ligoninės židinyje. Atvejai patvirtinti sveikatos priežiūros specialistams. Plungės rajono ligoninės protrūkyje buvo patvirtinti du atvejai, vienas iš jų yra antrinis.

Taip pat du atvejai patvirtinti Tauragės ligoninės židinyje. Čia atvejai patvirtinti vienam darbuotojui ir vienam pacientui.

Kazlų Rūdos lopšelyje–darželyje „Pušelė“ patvirtinti trys atvejai. Vienas asmuo susirgo būdamas saviizoliacijoje, kiti du atvejai yra siejami su šiuo protrūkiu ir yra antriniai. Taip pat du per praėjusią parą patvirtinti atvejai yra antriniai ir siejami su židiniu Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijoje.

Keturi patvirtinti atvejai yra siejami su kepykla Zarasų rajone – trys atvejai patvirtinti darbuotojams ir vienas antrinis užsikrėtimas šeimoje, siejamas su šiuo židiniu.

Trys atvejai patvirtinti medicinos techniką ir įrangą gaminančioje įmonėje Švenčionių rajone. Taip pat trys atvejai siejami su protrūkiu trikotažo gamyba ir pardavimu užsiimančioje įmonėje Utenoje.

Du atvejai patvirtinti Kauno rajone baldų gamyba užsiimančios įmonės darbuotojams. Taip pat du patvirtinti atvejai yra susiję su geležinkelių infrastruktūros priežiūra užsiimančios įmonės židiniu.

Su protrūkiais šeimose siejama 118 naujų atvejų.

Dar 175 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Per praėjusią parą izoliuoti 1257 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 86 tūkst. 387 asmenys.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė 167 tūkst. 516 žmonių, 104 tūkst. 188 asmenys pasveiko, 59 tūkst. 683 – tebeserga.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 2445 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Ach,jau... liepsoja?????)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS