Lietuvoje – 2927 nauji COVID-19 atvejai: protrūkiai fiksuojami globos įstaigose, gydymo įstaigose | Diena.lt

LIETUVOJE – 2927 NAUJI COVID-19 ATVEJAI: PROTRŪKIAI FIKSUOJAMI GLOBOS ĮSTAIGOSE, GYDYMO ĮSTAIGOSE

  • 5

Koronavirusas ir toliau plinta globos namuose, ligoninėse, taip pat įmonėse, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Iš naujų praėjusią parą patvirtintų atvejų 964 registruoti Vilniaus, 383 – Kauno, 354 – Klaipėdos, 337 – Panevėžio, 286 – Šiaulių, 127 – Utenos, 122 – Marijampolės, 115 – Alytaus, 112 – Telšių ir 106 – Tauragės apskrityse.

21 atvejis kol kas dar nėra priskirtas jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 927 atvejų epidemiologinė diagnostika, iš jų 146 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Daugiausiai – 12 – atvejų per praėjusią parą buvo užfiksuota „Gyvenimo viltis“ socialinės globos įstaigoje Klaipėdos rajone. Čia 11 atvejų buvo patvirtinta pacientams ir vienas atvejis darbuotojui.

Po 11 atvejų buvo užfiksuota Šilutės rajono Macikų ir Utenos socialinės globos namuose. Septyni atvejai patvirtinti Telšių rajono senelių globos namuose ir trys atvejai Telšių rajono senelių namų Gedrimų skyriuje. Taip pat trys atvejai nustatyti Dūseikių socialinės globos namuose. Po du atvejus užfiksuota Suvalkijos socialinės globos namuose ir Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centre.

Atvejai fiksuoti ir gydymo įstaigose: šeši patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Joniškio ligonine, keturi – su Kauno miesto poliklinika. Po tris atvejus patvirtinta LSMU Kauno klinikų įvairiuose skyriuose, Regioninėje Telšių ligoninėje ir Mažeikių ligoninėje. Po du atvejus fiksuota Jurbarko, Panevėžio respublikinėje, Šilutės, Tauragės ir Vilkaviškio ligoninėse.

Trys atvejai nustatyti Raudondvario lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Po du atvejus fiksuota protrūkiuose, susijusiuose su Pagėgių vaiko globos centru, Raseinių specialiąja mokykla, Ringaudų pradine mokykla ir Telšių Naujamiesčio mokykla.

Penki atvejai patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Plungės rajone veikiančia tekstilės gaminių įmone. Trys atvejai yra siejami su Marijampolėje įsikūrusios baldinius audinius gaminančios įmonės protrūkiu.

Taip pat trys atvejai, du iš jų antriniai, patvirtinti protrūkyje, siejamame su naftos perdirbimo įmone Mažeikiuose.

Trys atvejai siejami su protrūkiu Bardinų pasienio užkardoje. Po du koronavirusinės infekcijos atvejus siejama su protrūkiais, susijusiais su žemės ūkio bendrove Lukšiuose, sūrine Belvėderio kaime, elektros įrengimo, inžinerinius technikos darbus vykdančia įmone Vilniuje, statybos ir remonto darbus vykdančia įmone Panevėžyje. Taip pat du atvejai patvirtinti Marijampolės pataisos namų protrūkyje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 134. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

;;;

....del viešojo intereso ir visuomenes saugumo pandemijos metu privalau pranešti: pasisaugokit tokio išsigimėlio Aivaro Znamensko, gim. 1987m., gyvenančio Taikos pr.84-4 Kaune, važinėjančio juodu automobiliu BMW XS valst. nr. LYE 489, kuris pasiveja žmogų lauke prie parduotuvės ir spjauna jam ant veido grasindamas apkrėsti virusu, už tai kad žmogus drįso jam ir jo šliundrai Simonai pasakyti pastabą kad jie laikytūsi atstumo prie kasos, išsigimėliui Znamenskui policija už tai jau yra surašiusi protokolą nr. 24-ANR_P-1056-2020 (bauda - 15 eurų)...už tokią situaciją šalyje galit "padekoti" tokiems kaip Znamenskas....iveskit į googla Znamenską, pamatysit kur dirba tas parazitas... pasidalinkit šiuo pranešimu su kuo daugiau žmonių...

K

Kada baiksis žūdyt sveikus

Patriotas

Nu tu rupūže, kaip tai gali būti, uždarė įvažiavimus, bet protingas kovidas vistiek susiranda pas ką įsisiurbti. Nu nesuprantu, protingas virusas. Oi palauk, tai jeigu įvažiavimai uždaryti, kaip tiek daug čia tu testų rezultatų??? Greičiausiai pagal šabloną....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS