Lietuvoje COVID-19 diagnozę išgirdo 717 žmonių, mirė dar 18 asmenų | Diena.lt

LIETUVOJE COVID-19 DIAGNOZĘ IŠGIRDO 717 ŽMONIŲ, MIRĖ DAR 18 ASMENŲ

  • 7

Statistikos departamentas antradienį pranešė, kad Lietuvoje per praėjusią parą patvirtinta 717 naujų koronaviruso atvejų. Nuo COVID-19 mirė 18 asmenų.

Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 717

Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 168708

Per praėjusią parą nuo COVID-19 mirusių asmenų skaičius: 18

Per praėjusią parą registruota COVID-19 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė: 7

Per praėjusią parą padaugėjo nuo COVID-19 mirusių (18+7): 25

Bendras COVID-19 mirčių skaičius: 2494

Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: (ruošiama)

Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: (ruošiama)

Pasveikusių asmenų skaičius: (ruošiama)

Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: (ruošiama)

Per praėjusią parą ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 7057

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1818005

Per praėjusią parą vakcinuota pirmu skiepu: 2334

Per praėjusią parą vakcinuota antru skiepu: 1438

Iš viso vakcinuotų (gavusių bent jau pirmą skiepą): 50933

Iš viso pilnai vakcinuotų (gavusių ir pirmą ir antrą skiepą): 2460

Pasveikusiųjų skaičiai „pradėjo labai skirtis“

Statistikos departamentas antradienį nepateikė duomenų apie per parą pasveikusius, šiuo metu dar sergančius ir jau pasveikusius žmones.

Kaip BNS atsiųstame komentare teigė įstaigos analitikas Jonas Bačelis, pastaruoju metu iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gaunami pasveikusiųjų skaičiai „pradėjo labai skirtis“ nuo per dieną užsikrėtusių skaičių pagal e. sveikatą.

Tai yra skirtingi rodikliai, bet jeigu visos indikacijos sako, kad pandemija slopsta, tuomet dieninis susirgimų skaičius negali būti dešimtimis kartų didesnis už dieninį pasveikimų skaičių.

„Tai yra skirtingi rodikliai, bet jeigu visos indikacijos sako, kad pandemija slopsta, tuomet dieninis susirgimų skaičius negali būti dešimtimis kartų didesnis už dieninį pasveikimų skaičių“, – komentavo analitikas.

„Dėl tų akivaizdžių nesutapimų, išjungėme skaičių rodymą ir pereiname prie pasveikimų skaičiavimo pagal e. sveikatos duomenis naudojant algoritmą – asmuo bus laikomas „statistiškai pasveikusiu“ po tam tikro dienų skaičiaus nuo užsikrėtimo“, – pridūrė jis.

Anot J. Bačelio, įstaiga šiuo metu laukia sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimo, kuris „oficialiai patvirtins tokį ar labai panašų pasveikusių bei sergančių skaičiavimo būdą“.

Savo ruožtu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Justina Petravičienė BNS teigė, kad įstaiga informaciją apie žmogaus pasveikimo faktą automatiškai gauna iš e. sveikatos sistemos, „kai gydantis gydytojas, įvertinęs žmogaus būklę, ambulatorinėje kortelėje pažymi, jog žmogus pasveiko“.

„Paprastai tariant, tai yra duomenys, kurie niekaip nepriklauso nuo NVSC, nes ne NVSC, o medikai gali patvirtinti ligą, sekti jos eigą, konstatuoti pasveikimo ar mirties faktą“, – komentavo ji.

Vis dėlto Statistikos departamento interneto puslapyje esančioje COVID-19 apžvalgoje nurodoma, kad praėjusią parą pasveiko 2690, o iš viso – 107 tūkst. 21 žmogus. Tuo metu per sekmadienį ir šeštadienį pasveiko atitinkamai 52 ir 115 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

k

Kad neturi testu ,praeita kart sake ,kolchoznykai blogai dokumentus suformino,,

Ups

Pirmu skiepu yra paskiepyti virš 50tūkst. žmonių, o abiem- tik du tūkstančiai. Kada spėsit vakcinuoti likusius, jei antras skiepas turi būti po trijų savaičių. Laukiame.

Chi

Kaip protinguoliai mikliai apsisuko- mažai beištiria, tai ir užsikrėtusių skaičiai ženkliai sumažėjo. Šitaip yra raminama visuomenė.., juk tiesos nežinom- ir širdis neskauda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS