Naujas tyrimas atskleidė, kaip COVID-19 gali plisti paskiepytų asmenų grupėse | Diena.lt

NAUJAS TYRIMAS ATSKLEIDĖ, KAIP COVID-19 GALI PLISTI PASKIEPYTŲ ASMENŲ GRUPĖSE

Naujas tyrimas Teksaso kalėjime pateikė daugiau įrodymų, kad pandeminis koronavirusas gali plisti ir tose grupėse, kur dauguma žmonių yra pasiskiepiję.

Per COVID-19 protrūkį viename federaliniame kalėjime liepos ir rugpjūčio mėnesiais dviejuose korpusuose užsikrėtė 172 kaliniai vyrai, sakoma antradienį paskelbtoje Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) ataskaitoje.

Maždaug 80 proc. kalinių tuose korpusuose buvo paskiepyti. Koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 90 proc. neskiepytų ir 70 proc. visiškai paskiepytų kalinių.

Tačiau sunkūs ligos simptomai gerokai dažniau pasireikšdavo nepaskiepytiems asmenims. Jų hospitalizacijos koeficientas buvo kone 10 kartų didesnis nei paskiepytųjų.

Tai primena liepą įvykusį protrūkį Provinstaune Masačusetse, kai užsikrėtė keli šimtai žmonių, kurių maždaug trys ketvirtadaliai buvo visiškai paskiepyti.

Tokie pranešimai paskatino naujus sveikatos apsaugos pareigūnų raginimus net ir paskiepytiems žmonėms dėvėti kaukes ir imtis kitų atsargumo priemonių. Pareigūnai mano, kad vieni iš veiksnių yra lengviau plintanti koronaviruso delta atmaina ir, galbūt, po skiepo susidariusio imuniteto silpnėjimas bėgant laikui.

Ataskaitos autoriai kalėjimo pavadinimo nenurodė, bet liepą žiniasklaidos pranešimuose buvo minimas panašaus dydžio protrūkis federaliniame kalėjime Teksarkanoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aidas

avigalvi tu su savo tokiu samprotavimu tikriausiai nesulauksi sekanciu svieziu bulviu.

Pradediminitetoa jau lysti tikrove i viesuma...

Kad tie skiepai ne kas kitas, o tik imuniteto silpninimas. Gerai, kad nei as nei mano seima iminiteto dar neprarado. Sveikai perziemosime ir toliau gyvensime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS