Pacientui Lenkijoje bus persodintos Lietuvos donoro kepenys | Diena.lt

PACIENTUI LENKIJOJE BUS PERSODINTOS LIETUVOS DONORO KEPENYS

Lenkijos medikams trečiadienį perduotos Lietuvos donoro kepenys, kurios bus persodintos transplantacijos Varšuvoje laukiančiam pacientui.

Tai BNS patvirtino Nacionalinio transplantacijos biuro vadovė Audronė Būziuvienė.

„Šiąnakt buvo donorystės atvejis Lietuvoje, kai vienoje ligoninėje buvo donoras ir neturėjome recipiento Lietuvoje“, – BNS sakė ji.

Pasak A. Būziuvienės, Vilniaus regiono ligoninėje buvusio donoro kepenys perduotos kolegoms iš Varšuvos transplantacijos centro, kurie greitosios pagalbos automobiliu organą išgabeno recipientui Lenkijoje.

Nacionalinio transplantacijos biuro duomenimis, šiemet Lietuva užsienio valstybėms jau yra perdavusi 19 donorinių organų: trys širdys išgabentos į Šveicariją, Vengriją, Kroatiją, Lenkijos recipientams perduotos septynerios kepenys ir dveji plaučiai.

Taip pat po dvejus Lietuvos donorų plaučius gavo laukiantieji transplantacijų Šveicarijos ir Vokietijos gydymo įstaigose, vienas Vokietijos recipientas sulaukė ir kepenų.

„Užsieniui siūlome tik tada, kai Lietuvoje neturime ligonio, kuriam organas tiktų. Gerbdami gydytojų darbą, kad jie išlaikė gyvybingus organus ir šeima pasakė „taip“, siūlome artimiausiems kaimynams“, – BNS sakė biuro direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS