Pagalba širdžiai – suvalgyti po kiaušinį kasdien | Diena.lt

PAGALBA ŠIRDŽIAI – SUVALGYTI PO KIAUŠINĮ KASDIEN

Kad valgyti kiaušinius yra sveika, turbūt niekas neabejoja. Šią tiesą patvirtino ir amerikiečiai mokslininkai, kurie, ieškojo ryšio tarp kiaušinių vartojimo ir širdies susirgimų. 

Šiam tikslui mokslininkai peržiūrėjo 33-ejų metų tyrimus ir išsiaiškino, kad vienas kiaušinis per dieną gali sumažinti širdies smūgio tikimybę net 12 proc., pasakoja gydytojas Alvydas Unikauskas.

Kai organizme vyksta įvairios uždegiminės reakcijos, jų metu susidaro laisvieji radikalai, kuriuos antioksidantai neutralizuoja. Taigi kiaušiniuose esantys antioksidantai pasižymi uždegimo slopinamuoju poveikiu.

Kiaušiniuose, pasak A. Unikausko, taip pat yra liuteino ir zeaksantino, kurie yra labai svarbūs regėjimui – gerina regėjimą prieblandoje ir iki 50 proc. mažina kataraktos riziką.

Kiaušiniai yra ir puikus proteinų šaltinis. Proteinai, arba baltymai, mažina kraujospūdį ir širdies smūgio riziką.

Galiausiai kiaušiniuose, anot A. Unikausko, gausu vitamino A, D ir E.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ona

Buvo reklamuojama 1-2 kiaušinius į savaitę.O dabar jau kasdien.Po metų bus siūlymas 1-2 kiaušinius suvalgyti per mėnesį... O dar vėliau paskelbs,kad tai baisiai pavojingas maistas...salmaneliozės bomba!Čia gi ,kaip įstatymai ,kasmet keičiasi.Ar kiokius tyrimus su tais kiaušiniais kas atlieka?!

Kas

dieną vis naujiena!

O kaip

su cholesteroliu?? Jau viskas gerai, nebėra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS