„Pfizer“ tikisi iki 2023-ųjų sukurti universalią vakciną COVID-19 viruso atmainų | Diena.lt

„PFIZER“ TIKISI IKI 2023-ŲJŲ SUKURTI UNIVERSALIĄ VAKCINĄ COVID-19 VIRUSO ATMAINŲ

JAV farmacijos milžinė „Pfizer“ – viena sėkmingiausių pasaulyje vakcinos nuo COVID-19 ligą sukeliančio užkrato kūrėjų – paskelbė planus iki šių metų pabaigos sukurti universalią vakciną, kurį įveiktų „daugumą“ SARS-CoV-2 viruso mutacijų.

„Pfizer“ vadovas Albert Bourla (Albertas Burla) pabrėžė, jog bendrovės kuriama vakcina taip pat turėtų užtikrintų gerą apsaugą nuo šio viruso vienerius metus, o tai reiškia, kad žmonės, kaip ir skiepų nuo sezoninio gripo atvejais, kartą per metus vakcinuotųsi.

„Tikiuosi, kad iki rudens turėsime vakciną, kuri veiktų ne tik prieš dabar dominuojančią omikron, bet ir prieš visas žinomas šio viruso padermes“, – sakė jis.

Nors „Pfizer“ vakcinos, kaip ir kitų gamintojų, veiksmingumas prieš SARS-CoV-2 omikron atmainą yra menkesnis, ji vis dar stipriai apsaugo nuo sunkios COVID-19 ligos formos ar užsikrėtusiojo mirties.

„Pasauliui iš tikrųjų reikia vakcinos, kurios vienos dozės pakaktų metams. Manau, kad tai taps optimaliu visuomenės sveikatos apsaugos sprendimu“, – sakė A. Bourla.

„Techniškai tai padaryti su šiuo virusu yra labai sudėtinga, bet mes dirbame“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aha

universalių nuodų porciją pasiūlys...

M

Cia jau bus ta vakcina, kur bus kazkiek veiksminga? Ir minimalus tyrimai bus atlikti?

Ernestas.

Meluoja. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS