Praradus kompensuojamas medicinos pagalbos priemones, jų bus galima įsigyti anksčiau | Diena.lt

PRARADUS KOMPENSUOJAMAS MEDICINOS PAGALBOS PRIEMONES, JŲ BUS GALIMA ĮSIGYTI ANKSČIAU

  • 1

Pacientams dėl pagrįstų priežasčių praradus kompensuojamas medicinos pagalbos priemones (MPP), jas medikai galės vėl skirti nepasibaigus numatytam terminui, iki kurio priemonių turėjo pakakti, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak jos, nuo gegužės 1-osios įsigaliojantys pakeitimai taip pat bus aktualūs I tipo cukriniu diabetu sergantiems pacientams – jiems bus galima išrašyti papildomas kompensuojamąsias medicinos pagalbos priemones, skirtas gliukozės kiekiui kraujyje matuoti, jei paaiškės, kad turimos priemonės netinka dėl medicininių priežasčių.

„Pasitaiko situacijų, kad pacientai, įsigiję vieną ar kitą medicinos pagalbos priemonę, ją netikėtai praranda dėl gaisrų, vagysčių ar pan. Naują MPP tekdavo įsigyti savo lėšomis. Nuo šiol, esant tokioms situacijoms, gydytojas galės išrašyti naują kompensuojamąjį receptą“, – teigia sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Pasak jo, pokyčiais reaguojama ir į problemą, kai cukriniu diabetu sergantys pacientai įsigyja kompensuojamas modernias gliukozės stebėjimo sistemas, tačiau kai kuriais atvejais paaiškėja, kad ji konkrečiam asmeniui netinkama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

henrikas vitoldas

o kur detis tiems kurie serga antro tipo diabetu ir priversti leistis insulina kodel supriesinat zmones jeigu jau taip darot tai darykit tai visiems o ne vienai kokiai tai grupei kaip pastebejau tokie sprendimai priimami jau ne pirma karta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS