SAM skirs priedus gydymo įstaigoms ir vaistinėms už kiekvieną COVID-19 skiepą | Diena.lt

SAM SKIRS PRIEDUS GYDYMO ĮSTAIGOMS IR VAISTINĖMS UŽ KIEKVIENĄ COVID-19 SKIEPĄ

  • 4

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį pranešė, jos nuo vasario skirs priedus gydymo įstaigoms ir vaistinėms už kiekvieną atliktą COVID-19 skiepą.

Pasak ministerijos, taip siekiama įstaigas ir vaistines dar aktyviau įsitraukti į vakcinacijos procesą ir sukurti kiekvienam piliečiui prieinamą ir patogų vakcinacijos tinklą.

„Iki šiol skiepijančioms įstaigoms už vieną skiepo procedūrą buvo mokama vidutinių vienos skiepijimo COVID-19 vakcina procedūros išlaidų kompensacija. Nuo vasario mėnesio ją papildžius skatinamąja dalimi, skiepo įkainis padidės 5 eurais“, – teigia ministerija.

Anot ministerijos, priedas bus skiriamas nepriklausomai nuo to, kelinta doze ar kokio amžiaus žmogus bus paskiepytas.

Ministerijos teigimu, skiepų nuo COVID-19 prieinamumas kiekvienam gyventojui patogioje vietoje „užtikrins tolesnę sklandžią visuomenės imunizaciją“, o gydytojo ar vaistininko rekomendacijos ir paaiškinimai gali būti reikšminga paskata pasiskiepyti.

Šiuo metu Lietuvoje bent viena doze pasiskiepiję maždaug 7 iš 10, skaičiuojant nuo visų gyventojų, arba 8 iš 10 – skaičiuojant nuo suaugusiųjų.

Sausio pabaigos duomenimis, skiepijimo procese dalyvavo 350 šalies asmens sveikatos priežiūros įstaigų ir šeši vaistinių tinklai.

SAM atkreipia dėmesį, jog skatinamasis priedas šeimos gydytojų komandai už kiekvieną paskatintą skiepytis ir pasiskiepijusį vyresnio amžiaus asmenį nesikeičia: už kiekvieną pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze pasiskiepijusį 75 metų amžiaus ir vyresnį arba sustiprinančiąja doze pasiskiepijusį 65 metų amžiaus ir vyresnį gyventoją skiriama 30 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

T

Tėvai kurie nekenše savo vaikų greišiau skubėkit skiepit

Birutė

Ar jums negėda siūlyti tuos vad.skiepus,juk jau jie nieko verti?

Tikra tragedija

Kas leido mūsų mokesčių momėtojų pinigus mokėti už suleistus mirtingus eksperimentinius receptinius vaistus? Išskaičiuoti ir gražinti į biudžėta iš Dulkio. Šimonytės ir kt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS