Studentų odontologų asociacija vaikus moko tinkamai prižiūrėti dantis | Diena.lt

STUDENTŲ ODONTOLOGŲ ASOCIACIJA VAIKUS MOKO TINKAMAI PRIŽIŪRĖTI DANTIS

  • 0

Siekdama šviesti visuomenę, Studentų odontologų asociacija (SOA) keliauja į darželius, mokyklas Kaune, Vilniuje, už šių miestų ribų ir moko tinkamai prižiūrėti, valyti dantukus. Šiuose susitikimuose vaikams aiškinama, kaip pasirinkti tinkamas dantų priežiūros priemones, mokoma gerų burnos sveikatos priežiūros įgūdžių.

„Darželiuose, pasitelkiant daineles, žaidimus, vaikams pasakojama apie dantukų priežiūrą, sveikus ir žalingus maisto produktus dantukams, mokoma, kaip tinkamai atlikti dantukų valymo judesius ant dantų modelių ir savo burnytėje. Vyresniems moksleiviams pateikiama detalesnė medžiaga per trumpas paskaitėles, demonstruojama, kaip tinkamai valyti dantis, vėliau geranoriškai pagelbėjama judesius atkartojant burnoje. Visi vaikai po užsiėmimo gauna dantukų valymo ekspertų diplomus ir rėmėjų įsteigtus prizus“, – skelbiama asociacijos pranešime.

SOA – ne pelno siekianti organizacija, kurios komandą sudaro Lietuvos sveikatos mokslų universiteto odontologijos ir burnos higienos ir Vilniaus universiteto odontologijos studentai. Tėveliams ir jų vaikučiams jie parengė skirtingus užsiėmimus, kuriuos sudaro dvi dalys: teorinė ir praktinė. Tėveliams suteikiamos rekomendacijos, kaip išrinkti vaikui ir sau tinkamą dantų pastą, šepetėlį, dantų siūlą. „Kol tėveliai klauso paskaitos, likusi mūsų studentų komandos dalis žaidžia su vaikais, skaito knygeles apie dantukus, diskutuoja, koks maistas yra sveikas dantukams. Praktinės dalies metu įtraukiami vaikučiai ir atkreipiamas dėmesys į tinkamus tėvų, vaikų įgūdžius valant dantis, akcentuojama tarpdančių priežiūros svarba“, – skelbia asociacija.

Užsiėmimai rengiami nemokamai. Norint pakviesti SOA komandą į mokyklą ar darželį galima kreiptis soa.bendras@gmail.com.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS