Turkija patvirtino savo mokslininkų sukurtą vakciną nuo koronaviruso | Diena.lt

TURKIJA PATVIRTINO SAVO MOKSLININKŲ SUKURTĄ VAKCINĄ NUO KORONAVIRUSO

Turkija registravo turkų mokslininkų sukurtą vakciną nuo koronaviruso.

Jau kitos savaitės pabaigoje „Turkovac“ gali būti pradėta naudoti visoje šalyje, trečiadienį sakė sveikatos ministras Fahrettinas Koca. Jo duomenimis, trečiasis ir paskutinysis klinikinių tyrimų etapas, kuriame dalyvavo 40 800 žmonių, buvo pradėtas birželį. Paraiška dėl vakcinos registravimo ministerijai pavaldžiai Vaistų kontrolės tarnybai (TITCK) pateikta lapkritį.

Oficialūs duomenys apie vakcinos efektyvumą kol kas neskelbiami. Pasak sveikatos ministro patarėjo Ateso Karos, preparatas yra „labai sėkmingas“. „Iki šiol nė vienas „Turkovac“ vakcina paskiepytas asmuo nesusirgo sunkia COVID forma, dėl kurios reikėtų hospitalizacijos ar gydymo intensyviosios terapijos skyriuje“, - sakė jis.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pasveikino sprendimą registruoti vakciną. Jis teigė, kad „dalysis“ vakcina su kitomis šalimis. Jau šeštadienį prezidentas per Turkijos ir Afrikos viršūnių susitikimą Afrikos valstybėms pažadėjo 15 mln. dozių turkiškos vakcinos.

Turkijos sveikatos ministerijos duomenimis, šalyje bent du kartus paskiepyta 82,6 proc. suaugusių šalies žmonių. Iki šiol Turkijoje oficialiai patvirtinta 9,2 mln. infekcijos atvejų ir per 80 000 mirčių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS