Vaistinių atstovė: receptinių vaistų e. prekybai reikia laiko įsibėgėti | Diena.lt

VAISTINIŲ ATSTOVĖ: RECEPTINIŲ VAISTŲ E. PREKYBAI REIKIA LAIKO ĮSIBĖGĖTI

  • 0

Šalies gyventojams vangiai perkant receptinius vaistus interneto vaistinėse, Lietuvos vaistinių asociacijos vadovė sako, kad prie naujovių žmonėms reikia priprasti, o Sveikatos ministerijos atstovė įsitikinusi,  kad prekybą internetu kol kas nurungia platus vaistinių tinklas.

„Naujoms paslaugoms reikia įsibėgėjimo laiko. Manau, kad ateityje bus daugiau žmonių (receptinius vaistus įsigyjančių internetu – BNS)“, – penktadienį LRT radijui teigė asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė. 

Jos teigimu, šios prekybos mastas būtų didesnis, jeigu tokia galimybė būtų atsiradusi koronoviruso pandemijos pradžioje.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerijos Farmacijos politikos skyriaus patarė Miglė Domeikienė sako, kad šios prekybos mastas yra nedidelis dėl plataus vaistinių tinklo.

Naujoms paslaugoms reikia įsibėgėjimo laiko.

„Nesakyčiau, kas tai problema – tai alternatyvi galimybė įsigyti vaistinius preparatus. Pas mus Lietuvoje yra laba platus vaistinių tinklas, todėl pacientai, kai jiems reikia labai greitai įsigyti vaistų, dažniausiai renkasi gyvai ateiti į vaistinę ir gauti gyvą farmacinę paslaugą“, – teigė ji. 

Nuotolinių vaistinių sistema, leidžianti receptinius vaistus ir medicinos pagalbos priemones įsigyti internetu, pradėjo veikti nuo 2022 metų liepos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS