A. Veryga apie vakcinų perskirstymą paskutinę minutę: ar jie tik vakar sužinojo, kad Vilniui blogai? | Diena.lt

A. VERYGA APIE VAKCINŲ PERSKIRSTYMĄ PASKUTINĘ MINUTĘ: AR JIE TIK VAKAR SUŽINOJO, KAD VILNIUI BLOGAI?

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sprendimas paskutinę minutę perskirstyti suplanuotas COVID-19 vakcinas, didesnę dalį vakcinų skiriant sostinei, yra neteisingas. Todėl, anot politiko, visiškai natūralu, kad savivaldybės, iš kurių buvo atimtos suplanuotos vakcinos, jaučiasi diskriminuojamos ir nusivylusios.

Vis tik politikas akcentuoja, kad iš anksto planuoti vakcinų paskirstymą pagal epidemiologinę situaciją savivaldybėse būtų teisinga. Tai, pasak jo, jau buvo galima padaryti.

„Galima, matyt, tokį žingsnį daryti, kai matai, kad kažkur reikia greičiau ir lanksčiai gali reaguoti, bet tikrai ne šitaip. Jeigu norisi Vilniui skirti daugiau vakcinų, tai tą reikia padaryti, kai yra nesuplanuotos vakcinos kitiems miestams“, – Eltai teigė A. Veryga.

Todėl politikas teigia, kad natūralu, jog savivaldybės dėl tokių valdžios sprendimų jaučiasi diskriminuojamos ir nusivylusios.

„Įsivaizduokite, įdeda sektorius labai daug darbo. Kartais tai yra ir tie patys šeimos gydytojai, kurie skambina pacientams, dėlioja laikus, įkalbinėja ir pan. ir staiga pasakoma, kad nebebus vakcinų. Tai po to vėl iš naujo tą darbą reikės daryti. Ir tai sukuria, aš suprantu, kad tikrai ir nusivylimo jausmą, ir labai nelygiai žmonės pasijaučia“, – teigė parlamentaras.

„Pasijaučia diskriminuojami, kodėl Vilniui vienaip, regionams kitaip. Ir tikrai žmonėms nepaaiškinsi, kad čia yra kažkokia epidemiologinė logika. Tai tikrai visiškai netikusiai tas sprendimas buvo įgyvendintas, jau nešneku apie komunikaciją. Tai kas čia per komunikacija? Atėmėme iš jūsų, davėme kitiems?“ – retoriškai klausė A. Vergyga.

Nors A. Veryga įsitikinęs, kad dėl prastos epidemiologinės situacijos valdžia vakcinų kiekių perskirstyti neturėtų, tačiau parlamentaras atkreipia dėmesį, kad planuoti skirtingus vakcinų kiekius priklausomai nuo situacijų atskirose savivaldybėse būtų teisinga.

Pasijaučia diskriminuojami, kodėl Vilniui vienaip, regionams kitaip. Ir tikrai žmonėms nepaaiškinsi, kad čia yra kažkokia epidemiologinė logika.

„Perskirstyti, manau, kad ne. Planuoti į priekį – taip. Ir galima kažkur taikyti taikliau, valdyti situaciją, tam ir yra operacijų vadovas, kuris privalo matyti visumą, žiūrėti, kur galima efektyviau kažką padaryti, bet ne perskirstyti, kai jau yra padaryta, padalinta, suorganizuota, sutvarkyta“, – sakė jis.

Politikas taip pat akcentuoja, kad apie prastėjančią epidemiologinę situaciją Vilniaus regione Vyriausybė sužinojo ne paskutinę minutę. Todėl A. Veryga teigia, kad ir suplanuoti didesnius COVID-19 vakcinų kiekius buvo laiko.

„Ar jie vakar sužinojo, kad Vilniui yra blogai? Taigi jau kelios savaitės apie tai šnekama. Tai, ką negalėjo suplanuoti vakcinų, kad nereikėtų jų iš nieko atimti? Puikiai galėjo visa tai padaryti. Padarė paskutinę minutę ir supykdė rajonus, regionus“, – teigė jis.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė antradienį atmetė kritiką dėl neva per vėlai pateiktos informacijos savivaldybėms apie tai, kad dalis joms suplanuotų vakcinų bus perskirstytos į Vilniaus regioną. Premjerės teigimu, situacija keičiasi ganėtinai greitai, todėl ir sprendimus suplanuoti iš anksto yra sudėtinga.

ELTA primena, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti savaitgalio bei pirmadienio vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 512 dozių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

ano

verkratas nugyde o dulkys baigia likusius /isdulkint/ negydymo prasme.

ne bukenai

Lietuvoje pernai mirė 43 tūkst. 547 žmonės, tai – beveik 5266 žmonėmis daugiau nei 2019 metais-ačiū verygai

daktarui Mengelei

bent jau gelbėjamos gyvybės tokiu paskirstymu.Tik Asilas veryga to nesupranta,kad vakcinuojama juodieji rajonai.O kiti gali ir palaukti savaitę.Juk Vilniuje rytoj nebus kur guldyti sergančių.O Klaipėda ir kiti miestai neprisišaukia norinčių skiepytis senolių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS