Vienas iš koronaviruso atvejų praėjusią parą – įvežtinis iš Jungtinės Karalystės | Diena.lt

VIENAS IŠ KORONAVIRUSO ATVEJŲ PRAĖJUSIĄ PARĄ – ĮVEŽTINIS IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS

Per praėjusią parą užregistruoti penki nauji koronaviruso atvejai: trys Vilniaus ir po vieną Klaipėdos ir Utenos apskrityse, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Trys iš penkių atvejų yra įvežtiniai iš Jungtinės Karalystės, Baltarusijos ir Švedijos. Taip pat užsikrėtė Visagino socialinės globos namų darbuotojas bei vienos Vilniaus ligoninės pacientas.

Atvejis Klaipėdos apskrityje įvežtas iš Švedijos. Asmuo kartu su dviem kolegomis birželio 28 dieną grįžo keltu į Klaipėdą iš Švedijos ir iškart su šeima izoliavosi. Šiuo metu asmuo jaučiasi gerai.

Kitas įvežtinis atvejis iš Jungtinės Karalystės nustatytas Vilniaus apskrityje.

Asmuo liepos 2-ąją grįžo iš šios šalies lėktuvu Doncaster-Vilnius, o liepos 3-ąją apie 9-10 val. asmuo lankėsi Vilniuje esančioje medicinos įstaigoje „Inmedica“, vėliau nuvyko į prekybos centro „Panorama“ „Rimi“ bei Žirmūnų „Rimi“ parduotuves. Konkretaus ten buvimo laiko negalėjo patikslinti.

Apie 16-17 val. lankėsi parduotuvėje „Express Market“ (Paribio g. 30B), o nuo 19 iki 19.20 val. buvo „Pomodoro“ kavinėje (Vilniaus g.). Sėdėjo lauke. Nuo 20 iki 21 val. buvo biliardo klube „Fuksas“ (Gedimino pr. 28).

Šiuo metu nustatyti trys sąlytį turėję asmenys. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Užsikrėtimas koronavirusu nustatytas asmeniui, kuris birželio 23 dieną su kitais šeimos nariais grįžo iš Baltarusijos nuosavu automobiliu ir iškart izoliavosi.

Vienam šeimos nariui koronavirusas buvo patvirtintas anksčiau, todėl birželio 26 dieną kitiems šeimos nariams buvo paskirta izoliacija dėl sąlyčio su susirgusiu šeimos nariu. Pirmuosius simptomus pajuto birželio 29 dieną. Kiti sąlytį turėję asmenys – tai trys šeimos nariai.

Koronavirusas patvirtintas Visagino socialinės globos namų darbuotojui. Atvejis išaiškintas atliekant periodinius profilaktinius tyrimus dėl COVID-19 socialinės globos namų darbuotojams. Asmuo išvykęs į užsienį nebuvo, kontaktą su sergančiu COVID-19 asmeniu neigia, jokių ligos simptomų nejaučia.

Šeimoje nustatyti keturi kontaktiniai asmenys, kitų kontaktinių asmenų sąrašas tikslinamas, užkrečiamosios ligos epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Koronavirusu užsikrėtė vienos Vilniaus ligoninės pacientas. Jis nebuvo identifikuotas kaip sąlytį su anksčiau patvirtintais atvejais turėjęs asmuo. Šiuo metu yra vykdoma epidemiologinė diagnostika, bendraujama su ligoninės personalu, NVSC Vilniaus departamento specialistai dirba pačioje ligoninėje.

Per praėjusią parą koronavirusas iš viso nustatytas 1836 žmonėms, iki šiol tebeserga 201 asmuo, 1545 – pasveiko, 71 žmogus yra izoliacijoje.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 37 įvežtiniai atvejai.

Per vakar dieną ištirta 1789 ėminiai. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 442 tūks. 242.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Px

Padvestu tie anglai

As

ir toliau kuria pasakas su ta karonke. debilai

Laura

Jūs patys durniai niekas Anglijoi neserga nepavydekit mes čia gyvenam labai gerai jums iki Anglijos kaip iki marso Nuo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS