Greičiausias elektrinis automobilis pasaulyje – 1972 metų „Datsun“ | Diena.lt

GREIČIAUSIAS ELEKTRINIS AUTOMOBILIS PASAULYJE – 1972 METŲ „DATSUN“

„Drago“ lenktynėse tikriausiai niekas nesitikėtų, kad didžiausias konkurentas „BMW“ ar „Ferrari“ automobiliams yra 1972 metais pagamintas „Datsun“, kuris 100 km/h greitį išvysto per 1,8 sekundės.

Dviejų durų kupė automobilyje įmontuotas variklis, kuris specialiai pagamintas transporto priemonės savininkui Waylandui. Automobilio variklis teikia 355 voltus ir 22,7 kWh energijos transporto priemonei. Pasirodo, šis automobilis netgi turi leidimą važinėti gatvėmis. Transporto priemonė turi daugiau nei 500 arklio jėgų.

„Idėja man kilo, kai buvau vaikas ir kosėjau nuo miesto užterštumo. Tuo metu žaidžiau su elementais varomomis žaisliniais automobiliais“, - pasakojo vyras, kuris pirmą elektrinį „Datsun“ sukūrė dar 1980 metais.

„Drago“ lenktynininkai, kuriems teko konkuruoti su „White Zombie“ pavadintu sportiniu „Datsun“ pripažįsta transporto priemonės pranašumą ir net lieka susigėdę dėl savo nesėkmių lenktynėse.

Žinoma, lenktyniauti su tokiu automobiliu – didžiulė prabanga. Elektrą teikiantys elementai yra ypač brangūs. Jie gaminami jūriniams sraigtasparniams ir kainuoja po 100 tūkst. dolerių.

Vaizdo įraše galite matyti, kaip „White Zombie“ automobilio greičiui nusileidžia prabangus „Maserati“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Specas

Kai analfabetas pradeda pasakot apie techniką.....

minde7706

cituoju:Automobilio variklis teikia 355 voltus ir 22,7 kWh energijos transporto priemonei. Gal akomuliatoriai teikia energija o ne variklis? del akumu kainos, nesamone kazkokia...

is kur

is kur tokios akumu kainos ? licio gelezies akumai po 1000-3000 lt uz kw .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS