Londono Hitrou oro uoste dėl snygio įstrigo šimtai keleivių | Diena.lt

LONDONO HITROU ORO UOSTE DĖL SNYGIO ĮSTRIGO ŠIMTAI KELEIVIŲ

Šimtai keleivių buvo priversti naktį miegoti ant grindų Londono Hitrou oro uoste, kai dėl smarkaus snygio buvo atšaukti šimtai skrydžių ir įstrigo tūkstančiai žmonių, šeštadienį pranešė žiniasklaida.

Vieno iš judriausių pasaulyje oro uosto atstovas sakė, jog šeštadienio rytą buvo atšaukta dar 100 skrydžių, o penktadienį dėl Didžiąją Britaniją apėmusių atšiaurių orų neįvyko dar apie 400 reisų.

Geležinkelių bendrovė „Eurostar“ taip pat šeštadienį pranešė apie tvarkaraščio sutrikimus, nurodžiusi, kad dėl sniego ir apledėjimo Britanijoje ir šiaurės Prancūzijoje teko apriboti traukinių greitį. Šeštadienį du reisai buvo visiškai atšaukti.

Britanijos žiniasklaida rodė reportažus, kuriuose matomi šimtai žmonių, miegančių ant grindų Hitrou salėse naktį iš penktadienio į šeštadienį.

„Oro uoste guli daugybė žmonių. Atrodo, tarsi būtų įvykusi kokia stichinė nelaimę“, - Jerry Mengas (Džeris Mengas) iš Los Andželo, kurio skrydis į Niujorką buvo atšauktas, sakė nacionaliniam transliuotojui BBC.

Ianas Aitchisonas (Janas Ečisonas), turėjęs išskristi į Jungtinėse Valstijose vykstančią konferenciją, sakė BBC, kad jaučiasi apimtas „lengvos isterijos“, nes praleido šešias valandas lėktuve, kol skrydis galiausiai buvo atšauktas.

Šeštadienį oro uostas tebeveikė, tačiau 63 skrydžiai iš Hitrou ir 33 reisai į Londoną buvo atšaukti, o pagrindinė priežastis buvo įgulų ir paruoštų lėktuvų stygius dėl nepalankių orų, sakė oro uosto atstovas.

Kiti du dideli Londono oro uostai - Gatviko ir Stanstedo - šeštadienį veikė įprastu režimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

am

kvaliai,kaip nepasiruosti taip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS