5-6 vaikus užauginusios motinos gali negauti valstybinės pensijos | Diena.lt

5-6 VAIKUS UŽAUGINUSIOS MOTINOS GALI NEGAUTI VALSTYBINĖS PENSIJOS

Vyriausybei bus siūloma nuo kitų metų nepradėti mokėti antrojo laipsnio valstybinių pensijų motinoms, užauginusioms 5-6 vaikus, sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Kelsiu klausimą dėl to įstatymo įsigaliojimo“, - antradienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė finansų ministras.

Pasak R.Šadžiaus, tokių pensijų mokėjimas gali būti atidėtas iki 2015 metų. Dabar įstatymas turėtų įsigalioti nuo 2014-ųjų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, jeigu šios pensijos būtų mokamos nuo 2014 metų, tam reikėtų 30 mln. litų, o 2015 metams – 78 mln. litų.

Dabar antrojo laipsnio valstybinės pensijos mokamos 3,1 tūkstančio 7-is ir daugiau vaikų auginančių motinų. Ministerija neteikia informacijos, kiek yra motinų, auginančių 5-6 vaikus. 

Pensijos, kurias gautų 5-6 vaikus pagimdžiusios ar įvaikinusios ir iki 18 metų išauginusios bei gerai išauklėjusios motinos, turėjo būti pradėtos mokėti nuo 2009-ųjų liepos 1-osios, tačiau terminas kelis kartus buvo atidėtas. 

Šiuo metu antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 400 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Liudė

Už ką ta valstybinė pensija daugiavaikėms,nejaugi valstybė perka vaikus ?! kas čia ,oficiali prekyba vaikais? Dažniausiai asocialūs prisidaugina, iš dirbančiųjų mokesčių augina,gaudamos pašalpas ir dar joms pensijas,na tai tik gulėk ir linksminkis ir dar pinigus gausi.Jeigu jau mokėti,tai tik toms,kurios turi pilną darbo stažą ir dirbo iki pensijinio amžiaus.

MAŽAI DAR SKOLOSE

O už ką turi jos gauti, kas čia per didvyriškumas kai daug vaikų turi, mažai pasaulis persisunkęs gyventojais? Lietuvoje jau tapo norma, žodis-"GAUTI".

Nu jo

Garbės donorams valstybinės pensijos panaikintos, daugiavaikėms motinoms neduos, užtat signatarų rentoms daugiau liks. Ir Kristutei, kas be ko...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS