9 tūkst. įmonių automatiškai skirta dar 28 mln. eurų | Diena.lt

9 TŪKST. ĮMONIŲ AUTOMATIŠKAI SKIRTA DAR 28 MLN. EURŲ

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog visoms įmonėms, kurios atitiko nustatytus kriterijus, nurodytus Subsidijų nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms skyrimo ir administravimo tvarkos apraše, bei iki Vyriausybės nutarimo (Nutarimas) įsigaliojimo buvo gavusios vienkartinę subsidiją, papildomai paskirta dar beveik 28 mln. eurų.

„Bent 30 proc. apyvartos kritimą patyrę verslai, kurių pagrindinė veikla yra įtraukta į karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų sąrašą, turi teisę į dvigubą subsidiją, neviršijančią valstybės pagalbos ar de minimis pagalbos ribų“, – sako VMI Atrankos ir paramos auditui vyresn. patarėja Rūta Giedrienė, pažymėdama, jog tam, kad gautų dvigubai didesnę subsidiją įmonėms, kurių yra apie 9 tūkst., nereikėjo atlikti jokių papildomų veiksmų, subsidiją VMI suskaičiavo ir paskyrė automatiškai.

Pareiškėjams, kurie iki Nutarimo įsigaliojimo dar nebuvo gavę subsidijos, tačiau atitinka dvigubos subsidijos skyrimo sąlygas, apskaičiuota subsidija iš karto dauginama iš dviejų ir pervedama vienu bankiniu pavedimu.

Konsultacijas mokesčių klausimais teikia VMI specialistai trumpuoju telefonu 1882. Taip pat aktuali informacija bei atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus yra skelbiami ir nuolat atnaujinami www.vmi.lt skiltyje Nukentėjusiems nuo COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS