Aktualu: kaip per Velykas dirbs prekybos centrai? | Diena.lt

AKTUALU: KAIP PER VELYKAS DIRBS PREKYBOS CENTRAI?

Didieji Lietuvos prekybos tinklai portalui kauno.diena.lt atskleidė, kaip dirbs per Velykas. Paaiškėjo, kad visi jie pirmąją Velykų dieną užvers duris. Taigi šventinius apsipirkimus kviečiama planuoti iš anksto.

„Maxima“

Prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai svarbiausią pavasario šventę kaip ir pernai sutiks ilsėdamiesi. Velykų sekmadienį, balandžio 4 d., visoje šalyje „Maximos“ parduotuvės nedirbs. Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, parduotuvės dirbs kaip įprastai.

„Tebesitęsiant COVID-19 pandemijai savo darbuotojams norime suteikti papildomą nedarbo dieną. Esu dėkinga visiems „Maximos“ darbuotojams už atsidavimą ir nepaprastai svarbų kasdienį darbą per pastaruosius itin sudėtingus metus. Todėl per šv. Velykas, kaip ir didžioji Lietuvos dalis, ilsėsimės ir skirsime laiką pabūti su artimaisiais, kiek leis karantino sąlygos. Kviečiame pirkėjus į tai atsižvelgti ir kuo anksčiau planuoti šventinius apsipirkimus, kad šv. Velykoms visi pasiruoštume ir patogiai, ir saugiai“, – teigia Jolanta Bivainytė, prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė.

Ji pažymi, kad jau kuris laikas dalies „Maxima“ parduotuvių darbo laikai karantino metu laikinai yra sutrumpinti. „Atsižvelgėme į dėl COVID-19 pandemijos pasikeitusius pirkėjų poreikius bei norėjome sumažinti darbo krūvį savo darbuotojams, todėl sutrumpinome kai kurių parduotuvių darbo laiką. Kasdien stebime situaciją ir priimame sprendimus, kad užtikrintume darbuotojams saugią darbo aplinką, o pirkėjams – saugų apsipirkimą. Taigi, esant poreikiui, parduotuvių darbo laikus koreguojame tam tikrose Lietuvos savivaldybėse arba atskirose mūsų prekybos tinklo parduotuvėse“, – sako J. Bivainytė.

„Lidl“ 

Prekybos tinklas „Lidl“ pirmąją Velykų dieną taip pat nedirbs.

„Turime tradiciją, jog per didžiąsias metų šventes „Lidl“ parduotuvės nedirba, tad ir šiemet pirmąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės nedirbs. Toks sprendimas priimamas jau ketvirtus metus iš eilės, kad visi darbuotojai šventes galėtų praleisti su savo šeimos nariais. Antrąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku“, – komentuoja „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

„Iki“

Pirmąją Velykų dieną ilsėsis ir prekybos tinklo „Iki“ darbuotojai.

„Labai norime, kad mūsų darbuotojai pailsėtų, ramiai sutiktų pavasario šventę, niekur neskubėdami pabūtų savo šeimose“, – teigia Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Kitomis dienomis „Iki“ parduotuvės dirbs įprastai.

Norfa“

Prekybos tinklas „Norfa“ pirmąją Velykų dieną taip pat nedirbs, o dieną prieš šventes ir dieną po jų darbo laiką trumpins.

„Jau seniai tapo tradicija, kad „Norfa“ nedirba per didžiąsias šventes. Per Velykas „Norfos“ nedirbs, o dieną prieš ir dieną po Velykų dirbs trumpiau“, – komentuoja prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

„Norfos“ parduotuvės balandžio 3 d. dirbs iki 20 val., balandžio 4 d. nedirbs, balandžio 5 d. dirbs nuo 9 iki 21 val.

„Rimi“

Dalis „Rimi“ parduotuvių ir kovą dirbs trumpiau, per Velykas – nedirbs.

Šalyje pratęsus karantiną, dalis prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių toliau dirbs trumpesnes darbo valandas. Vis tik dauguma parduotuvių, iki šiol karantino metu dirbusių trumpiau, grįžta dirbti įprastu darbo grafiku ir pirkėjus pasitiks tradicinėmis darbo valandomis. Pirmą Velykų dieną visos tinklo parduotuvės nedirbs.

„Pandemija ir karantinas iš mūsų, mažmeninės prekybos rinkos dalyvių, vis dar reikalauja ypatingo susitelkimo. Tuo pačiu turime priimti kasdienius, bet labai svarbius sprendimus tam, kad užtikrintume mūsų darbuotojų ir pirkėjų saugumą, išlaikytume budrumą, kuris būtinas šiuo sudėtingu metu. Atitinkamai, pandemijos metu ne kartą keitėme parduotuvių darbo laiką, atsižvelgdami į pirkėjų srautų pasiskirstymą. Sutrumpintas kai kurių parduotuvių darbo laikas leidžia perdėlioti darbo grafikus, užtikrinant darbuotojams būtiną poilsį“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Nuo kovo 1 d., pirmadienio, 21-as „Rimi“ prekybos centras ir toliau  dirbs viena ar dviem valandomis trumpiau: parduotuvės atsidarys valanda vėliau ir/arba darbus baigs valanda anksčiau. Tarp jų – kelios parduotuvės Vilniuje, Kaune, po vieną – Klaipėdos rajone, Šiauliuose, Panevėžyje, taip pat – Alytuje, Kaišiadoryse, Utenoje, Ukmergėje, Telšiuose, Jonavoje, Biržuose. Dėl pratęsto karantino toliau uždarytos lieka „express“ formato parduotuvės Vilniuje, Konstitucijos prospekte, bei Druskininkuose.

Šiais metais, kaip ir pernai, visos „Rimi“ tinklo parduotuvės pirmą Velykų dieną, balandžio 4-ąją, nedirbs. „Labai tikimės, kad karantinas ir jo metu taikomos priemonės, taip pat – visų gyventojų sąmoningumas leis Velykas sutikti bent kiek džiugesnėmis nuotaikomis. Leidžiant laiką namuose, pirmiausia, norime, jog jas pajustų mūsų darbuotojai ir turėtų galimybę atsikvėpti“, – sako I. Miklienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darbo patirtis

Per religines šventes naudojomės tuo, kad mūsų darbo kolektyvas įvairiatautis, taigi, dirba ne tik katalikai, bet ir kitatikiai. Todėl darbuotojai gaudavo ne vieną, o keletą švenčių dienų, ar net savaitę, nes už katalikus kiti dirbo, o katalikai už juos dirbo jų religinių švenčių metu.

Sigis

O kur Lietuviai šves ar jau bus atšvente iki Velyku prekybos cetruose

Kaimietis

Man gali ju ir nebutti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS