A. Martinėnas-Vudis palygino kainas Ispanijoje ir Lietuvoje: už ką mokame brangiau? | Diena.lt

A. MARTINĖNAS-VUDIS PALYGINO KAINAS ISPANIJOJE IR LIETUVOJE: UŽ KĄ MOKAME BRANGIAU?

  • 16

Dažnas lietuvis, kuris ieško pigesnių prekių, traukia jų ieškoti į Lenkiją. Norėdama patikrinti, ar Lietuvoje tikrai taip brangu, „KK2“ komanda kreipėsi į dainininką ir prodiuserį Arvydą Martinėną-Vudį. Šiuo metu Ispanijoje esantis lietuvis sutiko dalyvauti eksperimente ir patikrinti, kokie kainų skirtumai vyrauja Lietuvos ir Ispanijos parduotuvėse.

Pastaruoju metu Lietuvoje saulėgrąžų aliejus pinga. Mūsų prekybos centruose galima rasti saulėgrąžų aliejaus, kurio litras kainuoja 1,79 euro.

„Prašėte saulėgrąžų aliejaus. Prašom – 1,45 euro“, – iš Ispanijos parduotuvės raportavo A. Martinėnas-Vudis.

Laisvai laikomų vištų kiaušinių kaina Lietuvoje – apie 2 eurai už dešimt vienetų. Ispanijoje kaina už įpakavimą – labai panaši. Tiesa, ten 1,99 euro kainuoja ne dešimt, o dvylika kiaušinių.

Bulvės mūsų Tėvynėje – pigesnės nei saulėtoje Ispanijoje.

„Su bulvėmis yra reikalų – nėra labai pigu. Kaina – 1,75 euro už vieną kilogramą“, – kalbėjo Vudis. Lietuvoje tokią pačią prekę galima įsigyti beveik trigubai pigiau – už 0,61 euro.

Remiantis kainų skaičiavimo portalu Livingcost.org, Ispanijoje pigiau nei Lietuvoje galima įsigyti pieno, ryžių, duonos, gerokai pigesnis vynas ir alus. Nors vidutinės nuomos kainos Ispanijoje ženkliai aukštesnės, mokesčiai už paslaugas – elektrą, šildymą, vandenį – brangiau atsieis Lietuvoje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Vudis

Tau interneto idijotai neturi

Uz lenzbergini roju

Uz sklypus po 1 eura uz aukainiua saukstus uz tai kad kazino galetu lenzberginiai pralosineti po 40 milijonu uz tai ir mokame daugiau

Arunas

Siaip as turiu interneta!!!!! Galiu kiekviena sekunde patikrinti kainas merkadonoje, kareforyje!!! Ot net nenuskridus i Ispanija !!! Stebuklas !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS