Ant Vyriausybės stalo – energijos taupymo planas: galima sutaupyti apie 50 mln. eurų | Diena.lt

ANT VYRIAUSYBĖS STALO – ENERGIJOS TAUPYMO PLANAS: GALIMA SUTAUPYTI APIE 50 MLN. EURŲ

  • 6

Vyriausybė trečiadienį aptars Energetikos ministerijos parengtą energijos taupymo planą.

Plane siūloma valstybės institucijoms iki 19 laipsnių mažinti temperatūrą patalpose žiemą, o vasarą – didinti iki 27 laipsnių, išjungti karštą vandenį, mažinti apšvietimą, be to, siūloma dviem mėnesiais ilgiau – nuo spalio iki gegužės – riboti leistiną greitį keliuose iki 110 km per valandą.

Skaičiuojama, kad valstybei tai padėtų sutaupyti apie 140-160 GWh energijos, arba apie 50 mln. eurų per metus.

Be to, siūloma leisti tų biudžetinių įstaigų, valstybės institucijų ir įmonių, kurios jau taiko nuotolinį darbą, darbuotojams nuotoliu dirbti penktadieniais ir pirmadieniais – taip būtų galima keturioms dienoms iš eilės šildymo temperatūrą patalpose sumažinti iki 17 laipsnių.

Preliminariais skaičiavimais, augant energijos kainoms ir nesiėmus jokių priemonių valstybės sąnaudos vien už šilumą ir elektrą šiemet gali siekti 250 mln. eurų. Turto banko duomenimis, dar 2021 metais jos buvo 98 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

As

Zinau kaip sutaupiti milijonus atleisti 141 dikaduoni is seimo be jokios kompecacijos ir setonyte su jos visa valdzia atleisti is pareigu ir is ju dar prisiteisti uz padarita nuostalius ir zala Lietuvai milijardus o tokius kaip lanbirkos ir setonyte ir armoske su kubilium reikietu teisme teisti uz ju padaritas nuostolius Lietuvai!!!

Žilvinas Ručys

siūlo susidaryti sau šiltnamio sąlygas . Lietuvoje veikiančios vėjo elektrinės pagamino 1,36 TWh (1356 GWh) elektros energijos . Odėl šildymo ar vėsinimo , tai žiemos metu siūlau pažiūrėti į valstybės įstaigas ir pravertus langus , sujungtus radijatorius iki maksimumo ir dar papildomai elektinių prisistate

Lietuvė

Kas tikrina nuotoliu dirbančius? Dauguma darbe nieko nedaro, o namie juo labiau ir dar 13 atlyginimą už tokį darbą gauną. Va kur reikia taupyti. Jei tiek dienų gali dirbti nuotoliu ir nieko neveikti tai per daug darbuotojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS