Antroji COVID-19 banga ir Seimo rinkimai pakoregavo nuomones: reikalai šalyje blogėja | Diena.lt

ANTROJI COVID-19 BANGA IR SEIMO RINKIMAI PAKOREGAVO NUOMONES: REIKALAI ŠALYJE BLOGĖJA

  • 8

Šalyje toliau fiksuojant koronaviruso atvejų rekordus, gyventojų, teigiančių, kad reikalai Lietuvoje krypsta į gerąją pusę, sumažėjo net 16 proc. Tuo tarpu, tvirtinančių, kad reikalai šalyje blogėja, pagausėjo 17 proc.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 13-23 dienomis atliktos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausos duomenimis, 34 proc. apklaustųjų teigė maną, kad padėtis šalyje gerėja.

Rugsėjo mėnesį tokį atsakymą buvo pateikę pusė – 50 proc. – apklaustųjų. Praėjusių metų spalio mėnesį teigiančių, kad padėtis valstybėje eina geryn buvo 45 proc.

Ženkliai išaugo ir tvirtinančių, kad šalyje padėtis blogėja skaičius. Du trečdaliai (64 proc.) respondentų nurodė maną, kad padėtis Lietuvoje blogėja. Rugsėjį taip galvojančių apklaustųjų buvo 49 proc., o prieš metus blogėjančią padėtį įžvelgė daugiau nei pusė – 55 proc. apklaustųjų.

Dabartine padėtimi šalyje daugiau už kitus yra nepatenkinti gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį, bedarbiai ir namų šeimininkės, lenkų ir rusų tautybių gyventojai.

2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Didesni optimistai yra jaunimas iki 30 metų (50 proc. jų mano, kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę), respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu (38 proc.), besimokantis jaunimas (55 proc.), bei specialistai ir tarnautojai (39 proc.), dešiniųjų pažiūrų respondentai (40 proc.). Taip mano ir tie, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip gerą (47 proc.).

Dabartine padėtimi šalyje daugiau už kitus yra nepatenkinti gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų), bedarbiai ir namų šeimininkės, lenkų ir rusų tautybių gyventojai.

Apklausa vyko 2020 m. spalio 13-23 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 118 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Padėtis

Blogėja o to priežastis karantinas !!!

BBD

>TAM Nepaminėjau, Galima turėt ir pinigų, niekas nedraudžia :D Daugiau skaitykit, pamatysit kaip rasit parašyta kokiais mastais "žmonės" pinigus stūmdo.

AŠ Manau

Pasiūlimas .Vilniuje esantis kalėjimas tuščias.Izoliuotis nuo viruso reikia paskirti viešbuti galintiems išlaikyma apsimokėti 15 parųmo neturintiems pinigų ir neigiantiems virusą izoliuoti tuščiame kalėjime vilniuje ,ir išlaikyma apsimoka patys.Kitaip viruso neiveiksim ir dėl buku ir nebaudžiamumo kenėsime visi karantina ir ekonomine krizę.Taip yra šalyse ,pav, Taikandę,Viruso nebėra nes nebeisiliedžia ir niekas nebelaksto nes tai brangiai kainuoja tas malonumas.O mūsų valdžia tik šneką ,o nesiima veiksmų.Per bukus turime vis kentėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS