Antrus metus iš eilės auga nepasitenkinimas darbu: geriausiai vertinamos dvi sritys | Diena.lt

ANTRUS METUS IŠ EILĖS AUGA NEPASITENKINIMAS DARBU: GERIAUSIAI VERTINAMOS DVI SRITYS

  • 4

Tyrimas parodė, kad antrus metus iš eilės mažėja darbuotojų pasitenkinimas darbu, pasakojama LNK reportaže.

Darbuotojai labiausiai nepatenkinti dėl nesuteikiamo šanso uždirbti papildomai, motyvacijos priemonių trūkumo ir negalėjimo darbovietėje kilti karjeros laiptais.

„Labai gaila, kad karjeros galimybės yra vienas iš tokių mažiausiai vertinimų sulaukusių veiksnių. Atrodo, kad įmonės lyg ir kalba, gan dažnai darbo skelbimuose nurodoma, kad bus suteikiamos tobulėjimo, karjeros galimybės“, – pasakojo „CV-ONLINE“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

„Svarbiausia žmogui yra dirbti darbą, kurį jis išmano, panaudoti kompetencijas, įgūdžius, kuriuos turi, pagal galimybes išmokti naujų dalykų, gauti grįžtamą ryšį ir matyti savo darbo rezultatą“, – teigė Organizacinės psichologijos tyrimų centro vadovė Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Tyrimas atskleidė, kad labiausiai savo darbdaviu ir darbo suteikiamomis galimybėmis patenkinti yra informacinių technologijų ir žmogiškųjų išteklių darbuotojai. Daug mažiau savo darbu džiaugiasi apsaugos darbuotojai bei organizavimo specialistai. Blogiausiai savo darbą vertina farmacijos atstovai.

„Labai keista matyti būtent juos pačioje apačioje“, – pripažino R. Karavaitienė.

18–25 metų amžiaus tarpsnio darbuotojai daugumoje veiksnių pasitenkinimą darbu vertino labai aukštai.

„Turbūt esame įsisukę į tokią kasdieninę rutiną, ratą, kad pamirštame pasidžiaugti. Pamiršome, kad pasirinkome labai unikalią, prasmingą, atsakingą ir labai reikalingą profesiją“, – pasakojo „Camelia“ vaistininkė Virgilija Bečelytė.

Apklausos duomenimis, virš 70 proc. Lietuvos darbuotojų mano, kad jų darbas yra nuvertinamas ir jog jie turi gauti didesnį atlyginimą.

„Alga yra svarbi, bet ji ypatingai svarbi tose profesijose, darbuose, kur ji yra maža. Jeigu tu negali užtikrinti oraus gyvenimo, tuomet alga labai svarbi, bet visiems kitiems yra kitų dalykų, kurie svarbūs“, – aiškino J. Lazauskaitė-Zabielskė.

Pasak specialistų, tai, kaip žmogus jaučiasi darbe, turi nemažai įtakos darbuotojo norui stengtis dėl įmonės.

„Jeigu žmogus jaučiasi darbe vertinamas, gerbiamas, jeigu už jo darbą teisingai atlyginama, atsiranda lojalumas įmonei“, – tikino R. Karavaitienė.

Savo darbu labiausiai džiaugiasi rinkos naujokai.

„18–25 metų amžiaus tarpsnio darbuotojai daugumoje veiksnių pasitenkinimą darbu vertino labai aukštai. Jie patenkinti ir karjeros galimybėmis, ir vadovu, ir kolektyvu“, – tvirtino R. Karavaitienė.

Mažiausiai darbu patenkinti yra 55-erių ir vyresni darbuotojai. Tyrimas atskleidė ir tai, kad moterų ir vyrų pasitenkinimas darbu skiriasi.

„Vyrai visgi yra labiau patenkinti darbu ir tai labiau susiję su atlygiu, motyvacinėmis priemonėmis, galimybėmis papildomai užsidirbti. Moterys žemesniais balais vertino pagarbą ir mikroklimatą“, – dėstė R. Karavaitienė.

Aukščiausius įvertinimus šių metų apklausoje darbuotojai skiria darbo vietovei, darbo įdomumui bei kolektyvui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

žemumos:(

blogiausia ,kad režimas visiškai nebegerbia darbo , darbuotojų . Užtat garbstomi "turėtojai " . Pinigų.

Anupras

geriausias darbas-direktoriauti arba dirbti seime

Aišku ar ne, kodėl IT specialistai ir žmogiškųjų išteklių ?

Reklamuoja dvi kryptis: jei žmogus visiškas dainas ir idiotas, tinka būti įrangos priedu, o jei moja skaičiuoti parodytas du pirštus ar sugeba pamatyti, kad rodomas vis dėlto vienas, ne trys pirštai ar jų kombinacija, rada jo, pus policininkas ir pardavinės pagrindinį dabar ir vienintelį išteklių, ukrainiečių nepilnametes prostitutes vietoje šunų kiniečiams. Jos pigesnės už šunis, kinai ima jas po štuką už nuorūkos, numestas į purvą , kainą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS