Apie 20 proc. liftų senos statybos daugiabučiuose yra avarinės būklės | Diena.lt

APIE 20 PROC. LIFTŲ SENOS STATYBOS DAUGIABUČIUOSE YRA AVARINĖS BŪKLĖS

  • 3

Bendrovės „Baltijos liftai“, prižiūrinčios didžiąją dalį šalies liftų, duomenimis, apie 20 proc. liftų senos statybos daugiabučiuose yra avarinės būklės – tai reiškia, kad jie pavojingi žmonių gyvybei ir sveikatai, rašo portalas delfi.lt.

Anot bendrovės vadovo Manto Romaškos, liftai avarinės būklės paprastai tampa būtent dėl amžiaus: „Daugiau nei pusė, net 60 proc., senos statybos daugiabučiuose įrengtų liftų yra 40–50 metų amžiaus, o lifto tarnavimo laikotarpis – iki 25 metų“.

Pasak M. Romaškos, Vilniuje yra apie 51 proc. visų Lietuvoje esančių liftų, todėl, natūralu, kad ir prastos būklės liftų daugiausia yra sostinėje. Toliau – Kaunas, trečioje vietoje – Klaipėda.

Iš viso senos statybos daugiabučiuose visoje Lietuvoje įrengta apie 4,5 tūkst. liftų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo.

Blokiniai namai buvo statomi irgi 25m.gyventi,o tebestovi dar vis.

Pilietis

Manau nera tokių kurie nenorėtų gyventi gražiame,renovuotame name,tačiau kita bėda yra ta kad nesąžiningi tarpininkai pelnosi renovacija ,darbai gaunasi dvigubai brangesni o ir darbo kokybės garantijų negauna.

Pilietis

Visiem aišku, tačiau jie nekeičiami i naujus , del pinigų trūkumo.Lietuvoje žmonės skurdžiai gyvena,dirba pusdykiai ,pensijos gėdingos, kaip remontuoti, keisti i naujoviškus jeigu yra pinigų trūkumas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS