Apklausa: 40 proc. gyventojų sako, kad jų finansinė padėtis gerėja | Diena.lt

APKLAUSA: 40 PROC. GYVENTOJŲ SAKO, KAD JŲ FINANSINĖ PADĖTIS GERĖJA

40 proc. gyventojų įvardija, kad jų finansinė padėtis gerėja, rodo šių metų turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ užsakymu atlikta apklausa.

„Darydami tyrimą, klausėme kaip jie (gyventojai - ELTA) patys vertina, ar jaučia pokyčius finansinės padėties. Kad jų padėtis gerėja, šiemet įvardijo net 40 proc., kad labai pagerėjo - 8 proc., kad labiau pagerėjo - 32 proc. Tokių žmonių dalis nuolat auga,ir mažėja tų žmonių, kurie mano, kad jų padėtis blogėjo“, - žurnalistams antradienį sakė „INVL Asset Management“ Pensijų fondų ir mažmeninių pardavimų padalinio vadovė Dalia Kolmatsui.

Anot jos, savo finansinės padėties gerėjimą daugiausia įžvelgia 36-45 metų respondentai, turintys aukštąjį išsilavinimą, gaunantys aukštesnes pajamas, asmeniškai taupantys. Gyventojų vertinimu, pajamos daugiausia gerėja dėl padidėjusio atlyginimo - tokių šiemet buvo 64 proc., 31 proc. apklaustųjų sakė, kad finansinė padėtis pagerėjo, nes kitas šeimos narys gavo darbą ar didesnį atlygį, o 16 proc. įvardijo, kad jų finansinė padėtis gerėjo, nes jie gavo darbą.

D. Kolmatsui taip pat pastebėjo, kad nuo 2017-ųjų iki 2018-ųjų gruodžio gaunančių daugiau kaip 700 eurų pajamų „ant popieriaus“ dalis didėjo nuo 48 iki 54 proc.

„Jeigu pasižiūrėtume detaliai, kokiose gyventojų grupėse pajamos augo, tai didžiausias pokytis buvo (gaunančiųjų - ELTA) 1000 ir 2000 eurų (grupėje,- ELTA). Tiek gaunančiųjų dalis išaugo 41 tūkst. Gaunančių iki 400 eurų sumažėjo 80 tūkst.“, - sakė D. Kolmatsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

deinis

Man pgeros nuo liepos mėn. .nespridės TRIS eurus o dušimtai gramų flakonėlis dabar kainuoja 2,39 jevro,akivaizdus pagerėjimas be jiokos apklauSOS.

b r u d ų išverskūryja

ir kur ta apklausa vyksta SEIME IR BANKE ten visi laimingi ir gerai apsirūpine finansine padėtim

...

CHA, ta žinias-Klaida: vienądien skaitom "Trečdalis lietuvių mano, kad ekonominė padėtis per metus pablogėjo 2019-03-25 07:04:00 Rūta Grigolytė, ELTA", o kitądien: "Apklausa: 40 proc. gyventojų sako, kad jų finansinė padėtis gerėja 2019-03-26 11:42:00 Kornelija Mykolaitytė, ELTA" - jūs toje ELTA'je susitarkit, ar ką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS