Apklausa: daugiau nei pusė gyventojų pritaria draudimui rusams ir baltarusiams įsigyti NT | Diena.lt

APKLAUSA: DAUGIAU NEI PUSĖ GYVENTOJŲ PRITARIA DRAUDIMUI RUSAMS IR BALTARUSIAMS ĮSIGYTI NT

  • 8

Beveik šeši iš dešimties gyventojų pritaria draudimui Rusijos ir Baltarusijos piliečiams įsigyti nekilnojamojo turto Lietuvoje, rodo Notarų rūmų ketvirtadienį paskelbta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Jos duomenimis, 58 proc. teigiamai ar greičiau teigiamai vertina tokį draudimą Rusijos piliečiams, 56 proc. palaikytų ar greičiau palaikytų tokio ribojimo įvedimui baltarusiams.

12 proc. siūlymą drausti įsigyti turto Rusijos piliečiams vertina patenkinamai (13 proc. – Baltarusijos piliečių), abiejų šalių piliečių atžvilgiu 22 proc. draudimą vertina greičiau neigiamai ar neigiamai, 8 proc. neturėjo nuomonės arba neatsakė.

Apklausa skelbiama Seimui ketvirtadienį ketinant apsispręsti dėl nacionalinių sankcijų pratęsimo Rusijos ir Baltarusijos piliečiams bei kai kurių naujų ribojimų įvedimo.

Be kita ko, naujajame projekte numatyta pakoreguoti ir draudimą įsigyti Lietuvoje nekilnojamojo turto –  Siūloma, kad jo negalėtų įsigyti laikino ar nuolatinio leidimo gyventi Lietuvoje neturintys tiek Rusijos, tiek Baltarusijos piliečiai. Iki šiol draudimas taikytas tik Rusijos piliečiams.

Reprezentatyvią apklausą Lietuvos notarų rūmų užsakymu atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“. Tyrimas vykdytas kovo 15–23 dienomis tiesiogiai apklausus 1001 Lietuvos gyventoją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

D.

NĖ VIENOJE "apklausoje" kažkodėl nėra "apklausti" nei mes, nei NIEKAS iš giminaičiųi, draugų ir pažįstamų, gyvenančių skirtinguose Lietuvos miestuose, miesteliuose ir kaimuose... Įdomu,- kada ir kur vyksta tos "palankios" ir "nepalankios" "apklausos" , jei niekas apie jas nei girdėjo, nei jose dalyvavo?..

?

O tiems, kurie teste nurodys, kad krymas ukrainos, turbūt bus galima?

A.

Gal geriau draust musulmonams, nes jie vėliau griaus bažnyčias.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS