Apklausa: dauguma lietuvių mano, kad ekonomikos situacija blogės | Diena.lt

APKLAUSA: DAUGUMA LIETUVIŲ MANO, KAD EKONOMIKOS SITUACIJA BLOGĖS

  • 7

Daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų mano, kad per artimiausius metus ekonomikos situacija šalyje pablogės, rodo penktadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Eurobarometro tyrimo metu visų Europos Sąjungos šalių gyventojų klausta nuomonės, kaip ekonomikos situacija keisis per artimiausius vienus metus.

54 proc. respondentų Lietuvoje manė, kad situacija pablogės, 22 proc. tikėjosi pagerėjimo, o 24 proc. manė, kad ji liks tokia pati.

Lietuvių lūkesčiai panašūs kaip ir kitų europiečių – visoje ES pablogėjimą prognozuoja 53 proc. gyventojų.

Lietuvos Vyriausybė prognozuoja, kad šalies ekonomika šiemet augs 2,8 proc., Europos Komisija Lietuvai numato 2,2 proc. augimą.

Europoje lietuviai išsiskiria optimistiniu požiūriu į Europos Sąjungos ateitį. Net 70 proc. apklausos dalyvių Lietuvoje manė, kad reikalai ES klostosi teisinga kryptimi. Visoje ES tokių buvo 39 procentai.

Apklausa atlikta internetu pernai lapkričio – gruodžio mėnesiais. Lietuvoje tyrime dalyvavo 1043 Lietuvos gyventojai. Žmones Europos Parlamento užsakymu apklausė bendrovė „Kantar“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ernis

juk parasyta, kad visi prognozuoja kad ekonomika augs ir ES ir lietuvoje, tik maziau negu tiketasi, augs ta ekonomika, nes yra ES ir LT pinigu didziuliai kiekiai lietuvos rinkoje. zmones zveriskai daug pinigu sutaupe, jau dabar pucia tycia burbula zmones su NT,,,vos tik sutaupe penkiazenkles ar sesiazekles sumas gyventojai puola pikti NT nes bijo kad ju eurai nuvertes, ir tai sukelia dirbtini pagyvejima, aukso amziu NT rinkai...o nuo NT rinkos viskas priklauso LT, nuo medvarsciu gamintoju, projektuotoju iki statybininku, baldu gamintoju, uzuolaidu salonu, ir t.t....pas mus siaip visa rinka priklauso nuo gamybos ir statybu, o sios sritys LT auga zveriskai, kuriasi sandeliai, auga IT sektorius (nes didziule paklausa IT tik paskatino per pandemija) negana to statybos auga kaip ant mieliu (paskambinkit atsitiktinai bet kokiam statyba uzsiimanciam zmogui ar imonei ir paklauskit kada pas jus atvaziuotu statyti ir ar isvis vaziuos statyni ar namuka ar sodo namuka ir pan...)

S.S.S.

aišku, kad blogės, kas dabar nuėjo į šešėlį, tas tikrai neskubės ir grįžti, nes pirma reikia finansiškai atsigauti, o čia vėl mokesčius reiktų mokėti. O kiti dar ir pasinaudos tokia situacija. Tad...

Čiubaka

Nieko baisaus, kol skolina, tai pasiskolinsim dar. Pastaruoju metu tik į skolą ir gyvenam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS