Apklausa: kas dešimtas gyventojas dėl finansinių sukčių yra praradęs pinigų | Diena.lt

APKLAUSA: KAS DEŠIMTAS GYVENTOJAS DĖL FINANSINIŲ SUKČIŲ YRA PRARADĘS PINIGŲ

  • 2

Kas dešimtas Lietuvos gyventojas (11 proc.) teigia pats buvęs patekęs į finansinių sukčių pinkles ir praradęs pinigų, rodo SEB banko užsakymu atlikta apklausa.

Pasak jos, daugiau negu ketvirtadalis (28 proc.) respondentų žinojo, kad tarp šeimos narių, draugų ir pažįstamų yra bent vienas, tapęs sukčių auka, o 43 proc. gyventojų teigė, kad yra tiesiogiai nukentėję dėl sukčių arba turi tokių žmonių artimoje aplinkoje.

SEB banko valdybos narė, Stebėsenos ir prevencijos tarnybos vadovė Vilija Nausėdaitė sako, jog svarbu ir toliau ugdyti visuomenės finansinį ir skaitmeninį raštingumą šioje srityje.

„Kviečiame gyventojus būti itin budrius, ypač įsibėgėjančią vasarą, kai daugelis stengiamės atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių ir neretai tampame labiau išsiblaškę“, – pranešime teigė V. Nausėdaitė.

SEB banko užsakymu tyrimą balandį atliko bendrovė „Norstat LT“. Apklausoje dalyvavo 1 tūkst. gyventojų nuo 18 iki 74 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

FINANSINIAI SUKČIAI YRA ANTSTOLIAI IR SKOLŲ IŠMUŠINĖJIMO KONTOROS..JAU VISI LIETUVOS GYVENTOJAI 100 PROCENTŲ NUKENTĖJO NUO ŠITŲ SUKČIŲ...

daugiausia mano pinigu nupiso

geroves valstybes bankai.... tiesiog saunuoliai iki negalejimo.... sekancioj vietoj pacioje geroves valstybes pradzioje buvo privatizacija tiksliau prihvatizacija...tada investiciniu bendroviu savininkai ispiso ir isprievartavo liaudi paciornamu.... i daba jie gerbiami...valdzioj sedi sostuose auksiniuose....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS