Apklausa: šeši iš dešimties gyventojų nepritaria darbo rinkos migrantams atvėrimui | Diena.lt

APKLAUSA: ŠEŠI IŠ DEŠIMTIES GYVENTOJŲ NEPRITARIA DARBO RINKOS MIGRANTAMS ATVĖRIMUI

Šeši iš dešimties Lietuvos gyventojų nepritaria, kad Lietuva į savo darbo rinką įsileistų daugiau migrantų, rodo LRT pirmadienį skelbiama apklausa.

Rinkos tyrimų bendrovės „Norstat“ lapkritį atliktos apklausos duomenimis, 63 proc. šalies gyventojų nepritaria idėjai į Lietuvos darbo rinką įsileisti daugiau migrantų. 29 proc. apklaustųjų tokį siūlymą palaikytų, dar 9 proc. jų atsakė nuomonės šiuo klausimu neturintys.

Daugiausia tokiai idėjai nepritaria 55–64 metų ir vyresni asmenys (apie 70 proc.), pritaria 25–34 metų gyventojai (42 proc.).

Labiausiai didesnę migrantų integraciją į Lietuvos darbo rinką palaiko Vilniaus gyventojai (39 proc.). 35 proc. apklaustų klaipėdiečių taip pat tvirtina tam pritariantys.

LRT užsakymu reprezentatyvią apklausą „Norstat“ atliko lapkričio 3–24 dienomis, per ją apklausta 1 tūkst. Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 18 metų. Jiems užduotas klausimas „Ar pritariate, kad Lietuva turi įsileisti daugiau migrantų į darbo rinką?“.

Iš 1 tūkst. respondentų 772 buvo apklausti telefoninės apklausos būdu, 228 – internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neptunas

Kas siulo lai atmerka akis paziuri parancuzijoje, vokietijoje, anglijoje, ir t.t niekur jie nedirba tik dauginasi ir narkotikú prievartavimu, vagystemis uzsiima ir dar chaosa kelia. Pvz., Jav narkomanu ir pasalpu rajonai is kartos i karta.

Klpd.

Manau kad reikia prie tų 6 pridėt dar 3 ir turėsim tikrą gyventojų nuomonės skaičių:D)

Morgana

Savus įdarbinti reikėtų, o ne kviestis svetimtaučius. Mokėkit už darbą adekvačią algą ir nebus problemų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS