Apklausa: taupo du trečdaliai lietuvių | Diena.lt

APKLAUSA: TAUPO DU TREČDALIAI LIETUVIŲ

  • 5

Savo finansine ateitimi rūpinasi du iš trijų Lietuvos gyventojų, atskleidžia gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa. Kas trečias asmuo nurodė neturintis jokių santaupų.

Didžiausia dalis - 21 proc. - taupymui kas mėnesį skiria 5-10 proc. savo pajamų, rašoma bendrovės pranešime. Tik kas dešimtas (10 proc.) gyventojas santaupoms atsideda iki 5 proc. mėnesinių pajamų. Didesnę dalį (11 proc. ir daugiau) taupymui dažniau skiria 46-55 m. amžiaus dirbantieji, gyvenantys rajonų centruose. Kaip pataria asmeninių finansų ekspertai, bent 10 proc. pajamų kas mėnesį vertėtų atidėti santaupoms, ir tai padaryti vos gavus atlyginimą.

Patraukliausia taupymo priemone išlieka antrosios pakopos pensijų fondai - juose lėšas ateičiai kaupia beveik kas antras (46 proc.) gyventojas. Tarp kitų populiarių būdų yra indėliai ir taupymas grynaisiais - šias priemones atitinkamai pasirinkę 26 ir 21 proc. apklaustųjų.

Antrosios pakopos pensijų fonduose nurodė dažniau kaupiantys 26-55 m. amžiaus vyrai, esantys aukštesnio išsilavinimo, gaunantys didesnes pajamas ir gyvenantys didmiesčiuose. Šių socialinių grupių respondentai taip pat renkasi ir taupymą per kaupiamąjį gyvybės draudimą ar trečiosios pakopos pensijų fonduose.

„Aviva Lietuvos“ užsakymu atlikta apklausa vyko 2018 m. lapkritį, joje dalyvavo 1013 Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kai jausmai YRA desra

Siaubasvidutinis statistinislietuvos pareigunas negalisauleistiDAUGIAU NEI VIENA meiluze kiekvienamae lietuvos mieste t exonologijos

Alis...

aš tai gyvenu šia diena, dėkodamas kiekvieną rytą Dievui, kad prabudau...

zelemunčikas

Lietuviai,sakau jum atvirai.Kad nereiktų išlaikyti jūsų pinigų ,,taupytojų'',taupykite pinigus ne bankuose,o bankėse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS