Apklausa: užtikrintai dėl savo senatvės jaučiasi ketvirtadalis gyventojų | Diena.lt

APKLAUSA: UŽTIKRINTAI DĖL SAVO SENATVĖS JAUČIASI KETVIRTADALIS GYVENTOJŲ

  • 3

Ramūs dėl savo finansinės padėties išėjus į pensiją jaučiasi ketvirtadalis darbingo amžiaus Lietuvos gyventojų, o jų nuomonė nepakito nuo 2019 metų, rodo bendrovės „Luminor investicijų valdymas“ užsakymu atlikta apklausa.

„Luminor investicijų valdymo“ vadovės Loretos Načajienės teigimu, apklausa atskleidžia, jog žmonės „nesijaučia labai tvirtai“ dėl savo finansinio saugumo išėjus į pensiją.

„Iš dalies tai nėra nuostabu – mūsų šalyje apie vadinamąją valstybinę senatvės pensiją ir jos didinimą yra kalbama nemažai, tačiau naujausiais Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos duomenimis, Lietuvos gyventojų pensija vidutiniškai užtikrina apie 29 proc. iki tol buvusio neto atlyginimo“, – pranešime sakė ji.

Pasak L. Načajienės, ramesni dėl ateities jaučiasi papildomai pensijai kaupiantys gyventojai – jie savo užtikrintumą dėl finansinės padėties vertina vidutiniškai 2,98 balo.

Pasak apklausos, 22 proc. apklaustųjų dėl savo finansinės padėties senatvėje yra užtikrinti, o dar 3 proc. – labai užtikrinti, penktadienį pranešė įmonė.

„Skalėje, kurioje vienas reiškia didelį neužtikrintumą, o penki – didelį užtikrintumą, dirbančių Lietuvos gyventojų vidurkis yra 2,76“, – rašoma pranešime.

Latvijoje užtikrintai jaučiasi penktadalis, o Estijoje – 28 proc. apklaustųjų.

Apklausa Baltijos šalyse atlikta balandžio pabaigoje, apklausus po tūkstantį 18–65 metų amžiaus žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tomas

Žino kad nesulauks tai ir ramūs... ;)

tiesiog nuostabu...

fantastiska.... gerove paskirs privaloma vakcinavima ir visi kas bus ne pagal plana naudingas tevynes valdytojams des i aki ne 50 nesulaukes... pazekit kiek kekviena diena randama 40meciu...a priespensijiniu vabsce nieks neskaiciuja... anksciau ant koronos nurasydavo...daba gi sako kad rusai puole puole aferizavo paskolom rurizavo pakol zmogu davare iki financines ir dvasines savizuodybes... gerove...tiesiog gerove...daugiau prievoliu...daugiau privalomu mokesciu...daugiau laisviu smuikelio partijai ir zaliesiems katalizatoriu tikrintojams... valio...sankcijos rusus pjauna... valio

Taigi taigi

Čia priklauso nuo žmogaus charakterio - vienam, kiek beturėtų, visą gyvenimą negana ir jaučiasi nelaimingas bei ant visų piktas, o kitam - užtenka to ką turi ir jaučiasi laimingas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS