Aplinkos viceministras: Lietuva turi problemų su migracija, tarša ir spūstimis | Diena.lt

APLINKOS VICEMINISTRAS: LIETUVA TURI PROBLEMŲ SU MIGRACIJA, TARŠA IR SPŪSTIMIS

Aplinkos viceministras Marius Narmontas, ketvirtadienį Seime pristatydamas Lietuvos teritorijos bendrąjį planą (LRBP), teigė, kad Lietuva turi problemų su migracija, tarša bei transporto spūstimis.

„Turime problemų su migracija, pakankamai didele aplinkos tarša didmiesčiuose, nedidelius atstumus, bet prastą pasiekiamumą, prastą žemės išteklių kokybę kai kuriuose regionuose, ekonominis aktyvumas daugelyje savivaldybių yra užslopintas, ribotas kultūros pasiekiamumas. Nėra taip, kad vienoje savivaldybėje yra viena problema, jos susijusios. Priemiesčių problemos persikelia į centrą. Rugsėjo 1 d. yra gera proga suprasti, kodėl yra spūstys,“ – teigė M. Narmontas.

Pasak viceministro, bendrasis planas bus strateginis Lietuvos dokumentas, kuris turėtų padėti planuojant Lietuvos ateitį.

„Bendrasis planas daro didelę įtaką ekonomikos augimui ir padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų. Pirmą kartą bendrasis planas taps strateginiu dokumentu. Tai reiškia, kad, planuojant tiek Lietuvos, tiek ES biudžetą, bendrojo plano sprendiniais reikės vadovautis,“ – teigė M. Narmontas.

Tikimasi, kad bendrasis planas Seimui bus pateiktas dar spalio pabaigoje.

„Koncepcijos rengimo baigimo stadijoje esame. Lapkričio pradžioje ar spalio pabaigoje Vyriausybė Seimui turėtų teikti patvirtinti koncepciją. Mūsų tikslas – kad tada, kai koncepcija atkeliaus tvirtinimui, dokumentas būtų su kuo mažiau pakeitimų,“ – sakė viceministras.

Naujasis LRBP nustatys šalies teritorijos erdvinio vystymosi kryptis ir teritorijų naudojimo funkcinius prioritetus, užtikrins, kad būtų suderinti galiojantys ir kuriami strateginiai planavimo dokumentai, turintys erdvinę išraišką. Naujojo LRBP sprendiniai galios iki 2030 m., o pasiūlyta vizija – iki 2050 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vot čia tai urbanistas!

Koks viceministras, tokios ir Lietuvos problemos. Lietuvos urbanistinės problemos - spūstys?.. Jooo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS