Ar reikia grąžinti vaikų paimtus vartojimo kreditus? (pataria ekspertas) | Diena.lt

AR REIKIA GRĄŽINTI VAIKŲ PAIMTUS VARTOJIMO KREDITUS? (PATARIA EKSPERTAS)

  • 6

Sūnus nuolat ima greituosius kreditus, o man tenka juos grąžinti, nes sūnus registruotas mano bute ir bijau, kad pasibels antstoliai. Gal įmanoma kur nors užpildyti prašymą, kad jam neskolintų?

"Sūnus nuolat ima greituosius kreditus, o man tenka juos grąžinti, nes sūnus registruotas mano bute ir bijau, kad pasibels antstoliai. Gal įmanoma kur nors užpildyti prašymą, kad jam neskolintų?", - klausia skaitytoja Audronė.

Atsako Kristina Nemaniūtė-Gagė, Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos direktorė

Smulkieji vartojimo kreditai (populiariai vadinami greitaisiais kreditais) teikiami tik pilnamečiams veiksniems asmenims, kurie patys privalo atsakyti už savo prisiimtus finansinius įsipareigojimas. Nei tėvai, nei seneliai, nei kiti asmenys neprivalo dengti tokių skolų ir įstatymas nenumato galimybės pilnamečių asmenų skolas išieškoti iš artimųjų turto. Net jeigu turintis laiku negrąžintų kreditų asmuo yra registruotas tėvų bute, jis už savo skolas atsako tik savo nuosavomis lėšomis ir turimu turtu. Tėvai dėl savo turimo turto gali būti ramūs – į jį pilnamečio vaiko skolų išieškojimo nenukreips joks antstolis.

Tėvams patariame kuo anksčiau pradėti kalbėtis su vaikais apie finansus, aiškinti, kaip kontroliuoti išlaidas, kaip taupyti būsimiems pirkiniams ar kitiems poreikiams, kada verta, o kada neverta skolintis, – tuomet jau užaugę vaikai su savo finansais gebės elgtis atsakingai. Neretai tiesiog sumokėjus už savo artimą skolas tokiam žmogui padaroma meškos paslauga: žmogus negauna pamokos ir kitą sykį vėl neatsakingai pasiskolina. Todėl jei jau ryžtatės grąžinti kreditą už savo suaugusį vaiką, rimtai pasikalbėkite su juo finansų tema, paaiškinkite, kokių padarinių gali sukelti neapgalvotas skolinimasis, kokią įtaką nepadengtos paskolos turi jo kredito istorijai, kokie galimi padariniai negrąžinus skolos.

Jeigu jums artimas žmogus turi tam tikrų priklausomybių – nuo alkoholio, lošimų, narkotikų, pirkimų ar pan., įtikinkite jį užpildyti prašymą ir įtraukti savo duomenis į registrą "Neteikit man kredito", kuris skirtas įvairių priklausomybių turintiems asmenis apsaugoti nuo impulsyvių sprendimų imti kreditus savo užgaidoms tenkinti. Atsakingai skolinančios įmonės griežtai įsipareigojusios neteikti vartojimo kreditų į šį registrą įtrauktiems asmenims. Tokį prašymą galima užpildyti Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Natchaya

Sveiki, ar ieškote paskolos visoms problemoms išspręsti? Jei taip, susisiekite su el. Pašto adresu (mrsstellareneloanfirm1@gmail.com), o įmonės paskola yra labai saugi ir garantuojame, kad turime daug vertybinių popierių, todėl susisiekite su tuo el. Laišku, nes būtent ten vakar gavau $20000

POH

Jo geriausia,nudet iskart :D

POH

Jo geriausia,nudet iskart :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS