A. Armonaitė atliko „slapto pirkėjo“ tyrimą: nepasirodė, kad būtų piktnaudžiaujama | Diena.lt

A. ARMONAITĖ ATLIKO „SLAPTO PIRKĖJO“ TYRIMĄ: NEPASIRODĖ, KAD BŪTŲ PIKTNAUDŽIAUJAMA

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako paraginusi didžiuosius prekybos tinklus savanoriškai apsiriboti asortimentą.

„Pakviečiau didžiuosius prekybos tinklus savanoriškai apsiriboti asortimentą, kad sumažintume srautą tuose prekybos tinkluose. Išgirdau, kad ir taip apie 40 proc. yra kritę srautai, tai tiesiog toliau kalbamės, kad vis dėlto tą krizę sumažintume“, – žurnalistams ketvirtadienį po pokalbio su prekybos tinklų atstovais sakė ministrė.

„Kalbame apie lygią konkurenciją ir mažesnius srautus, mažesnius kontaktus“, – sakė A. Armonaitė.

Ji priminė, kad premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog Vyriausybė dėl to gali imtis veiksmų, tačiau, A. Armonaitės teigimu, pirmiausia norėjosi pakviesti prekybos tinklus tą padaryti savanoriškai.

Paklausta, kokių reakcijų sulaukė, ministrė sakė, kad jos buvo įvairios.

„Daug kas kalba apie tai, kad yra ir taip pakankamai nelengva verslui, ką mes puikiai žinome. Tikslas yra laikyti darbo vietas ir žmonėms užtikrinti būtiniausių prekių pardavimą, bet kol kas didesnių reakcijų negirdėjau“, – sakė A. Armonaitė.

Reaguodama į kilusį pasipiktinimą dėl to, kad kai kurie ne maisto prekių tinklai atsidarė maisto produktų skyrius, kad galėtų ir toliau plėtoti prekybą nebūtinosiomis prekėmis, A. Armonaitė teigė, kad apsilankiusi keliose iš tokių prekybos vietų įsitikino, jog ribojimai nėra apeinami.

„Šiandien asmeniškai atlikau tokį „slapto pirkėjo“ testą ir apsilankiau keliose parduotuvėse. Iš tiesų pamačiau, kad ten daugiausia prekiaujama maistu, tikrai nepasirodė, kad yra piktnaudžiaujama (...). Tad, matyt, toks maisto prekių asortimentas gali likti“, – sakė ji.

Ji taip pat pakartojo, kad smulkieji prekybininkai gali prekiauti ne maisto prekėmis, jei prekyba vyksta internetu arba prekė pristatoma į namus ar į atsiėmimo punktą.

Vyriausybės priimtu nutarimu nuo trečiadienio turgavietėse galima prekiauti tik maistu, tuo metu parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto prekyba, nedraudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis.

Nuo trečiadienio įsigaliojus griežtesniems karantino ribojimams, smulkaus ir vidutinio verslo atstovai kritikuoja taisykles, ribojančias jų veiklą, ir sako, kad aiškinsis, ar taip nepažeidžiamas Konkurencijos įstatymas.

Vyriausybė sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 dienos, taip pat sugriežtino karantino priemones: apribojo judėjimą iš vienos savivaldybės į kitą, uždraudė veikti nebūtinųjų prekių parduotuvėms, paliekant galimybę veikti maisto, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių parduotuvėms, vaistinėms, veterinarijos paslaugas teikiančioms įstaigoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Lai atlieka tyrima kiek senukuose perka maisto ir kiek ukio prekes ir tada gales pasakyti ar ten viskas kaip turi buti ar vis del to reiktu juos irgi uzdaryti nebent po sav pieno produktams ir kitiems greitai besibaigiancio galiojimo prekems bus 50% nuolaidos tada bus kaledinis ispardavimas

be reikalo PONAI-SEIMUNAI

uzdraude dirbt pvz.batu,drabuziu ir taip toliau pardavykloms,niekad nemaciau,kadi tokias firmines parduotuves plustu zmones dideliais buriais,kad ir einant per Laisves al.,zvilgtelejus matosi vienas kitas zmogelis ,o i prekybos centrus lekia visa banda,jokio saugojimosi.Kaip tik reikejo uzdaryt didziuosius,o ju seimininkus-milijardierius priverst moket darbuotojams uz priverstines prastovas(maudosi milijarduose pasinaudojeCOVID-19 situacija)...

Anonimas

juk ja ir su kauke visi atpazysta,jai reikia juodu plauku peruka uzdet,tada gal neatpazins ir gales but slapta pirkeja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS