A. Armonaitė: esame numatę verslo priežiūros institucijų pertvarką | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: ESAME NUMATĘ VERSLO PRIEŽIŪROS INSTITUCIJŲ PERTVARKĄ

Laisvės partijos pirmininkė, kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė sako, kad yra numatyta verslo priežiūros institucijų pertvarka ir jų tikslų peržiūra.

„Esame nusimatę verslo priežiūros institucijų pertvarką, kad peržiūrėtume, kokie institucijų tikslai, ar jie orientuoti į konsultacijas, ar į baudas, kaip elgiasi inspektoriai ir kaip jiems padėti tapti draugiškesniais valstybės pareigūnais, (...) kad jie būtų konsultantai, ne baudėjai, kad žmonėms nekiltų minčių apie emigraciją susidūrus su valstybės institucijomis, ką kartais girdžiu“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Jos teigimu, taip pat būtų galima sujungti besidubliuojančias funkcijas šiose institucijose.

Kalbėdama apie mokesčius, A. Armonaitė nurodė, kad valdantieji šioje srityje nesirengia daryti „staigių judesių.“

Dabar įveikime šitą krizę kartu ir tada pasižiūrėsime, kokia sistema yra sąžiningiausia.

„Dabar įveikime šitą krizę kartu ir tada pasižiūrėsime, kokia sistema yra sąžiningiausia. Aš manau, kad mokesčiai turi būti mažesni, tačiau mes, kaip Laisvės partija, formuojant koaliciją, nesiūlėme neįtikėtinų mokesčių lengvatų, pavyzdžiui, pridėtinio vertės mokesčio (PVM). Nes PVM nesumažina kainos žmogui, nepaisant to, kad daug kas teigia kitaip. Prasminga mažinti gyventojų pajamų mokestį, ir apie tai mes kalbėjome, ir prašėme partnerių bent jau nedidinti tų mokesčių, ypatingai žmonėms, kurie dirba pagal darbo santykius“, – sakė A. Armonaitė.

Parama verslui

Kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė abejoja, ar visos institucijos, kurios yra atsakingos už paramos verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19 pandemijos, skyrimą, dirba pakankamai greitai. Ji taip pat priduria, kad prioritetas skiriant paramą šiuo metu turėtų būti laikas.

„Mums reikia greičiau suktis, greičiau derintis su Europos Komisija (EK) ir t.t. Manau, kad dabartiniai Ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministrai iš tiesų daro viską, ką jie gali, negalime nubraukti tų žmonių darbo. Tačiau ar kitos institucijos, rengdamos įvairius aprašus, nutarimus ir visus kitus dalykus, reikalingus šiems procesams, ar jos sukasi greitai – aš, tiesą sakant, turiu labai didelių abejonių“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė A. Armonaitė.

„Turime 2 tūkst. atvejų kone kasdien, ir nepanašu, kad galėsime atidaryti tam tikras verslo rūšis dar kurį laiką. Suktis reikėtų greičiau. To mes ir prašysime“, – pridūrė ji.

A. Armonaitė taip pat pažymėjo, kad kuo greičiau reikėtų įgyvendinti tas paramos verslui priemones, kurios jau yra suplanuotos.

„Situacija neeilinė. Žinoma manau, kad su socialiniais partneriais reikia konsultuotis, tik dabar, matyt, reikia tai, kas jau yra suplanuota kuo greičiau įgyvendinti“, – sakė ji.

Anot kandidatės į ministres, šiuo metu biudžete tam tikro pobūdžio paramai verslui numatyta mažiau lėšų nei iš tiesų reikalinga. Ji teigė, kad tikisi, jog naujoji valdžia turės galimybę jas papildyti.

„Biudžete subsidijų priemonėms yra numatyta 150 mln. eurų, o jų poreikis – 205 mln. eurų. Paskoloms yra numatyta 30 mln. eurų, kai poreikis yra apie 100 mln. eurų (...). Mes, matyt, turėsime galimybę papildyti kai kurias priemones, bet man prioritetas yra laikas. Galbūt geriau, kad jos ir ne tokios tobulos, ir socialiniai partneriai turės pastabų joms, bet kad jos pasiektų verslą“, – tikino ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valstieciams aciu is liberalu nieko nesitikiu

Burzujai jei pamazinsi mokescius dydesniu algu nemokes.Dirbu statybose virvsalandziai ir ttt ant popieriaus rodo minimalia alga Sodra nezino apie virsvalandzius ir sestadienius.Uz virsvalandzius ir sestadienius darbdavys ne visada sumoka kai moka moka premijomis ar dar kazkaip kad tik apgauti Sodra.Sutartis su uzsakovais uz simtus tukstanciu Euru o mokamas minimumas valstybe negaudo vagiu.O darbdavys meluoja darbininkams nedideli ikainiai valandinis apmokejimas mazas kai kartais suzinai is uzsakovo kiek valandinis ar pervesta uz padaryta darba medziagos uzsakovo buna nustembi kodel maza alga.O burzujus vazineja su nauju dzipu turi namu butu ir ttt.Susirgai karkis gausi minimuma kuri Sodrai rodo gerai kad si valdancioji koalicija padidino minimuma darbdavys neturi kur dingti tenka moketi sodrai ir legalizuoti alga .Nera Lietuvoje doru verslininku kad moketu kiek padaret pasiklausineji ir kitose firmose dirbanciu visur apgaule melas ir darbdavio godumas.Pamazinus mokescius dardavys lobs

ja ja

daugiau liberalizmo, vergovės tolerancijos ir oligarchinio verslo gerovės skatinimo

?

Kokia bus pertvarka dezuciu surinkimas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS