A. Armonaitė: ketiname pakelti subsidijų lubas | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: KETINAME PAKELTI SUBSIDIJŲ LUBAS

  • 2

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad ketinama peržiūrėti šiuo metu antrame subsidijų pakete numatytus apyvartos kritimo kriterijus ir pakelti subsidijų lubas, kad būtų galima kuo labiau padėti nuo pandemijos nukentėjusiems verslams.

„Girdime nukentėjusio verslo lūkesčius, kaip pagerinti paramą ir atliepti jų lūkesčius. Todėl ketiname peržiūrėti šiuo metu numatytus apyvartos kritimo kriterijus ir pakelti subsidijų lubas, kad kuo labiau padėtume ribojamiems apgyvendinimo ir maitinimo verslams“, – pranešime sako A. Armonaitė.

Pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė ir A. Armonaitė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei kitais turizmo sektoriaus atstovais.

Šiuo metu Vyriausybės antrajame subsidijų pakete numatytos išmokų lubos verslui siekia 100 tūkst. eurų.

„Susitikimo metu sutarta, kad Vyriausybė priims sprendimą dėl aukštesnės išmokų kartelės. Taip pat planuojama keisti apyvartos kritimo kriterijų – dabar, kad galėtum pretenduoti į paramą, yra numatytas 60 proc. apyvartos kritimas, susitikime nutarta siūlyti nuleisti kartelę iki 50 proc., kaip ir prašė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija”, – teigiama pranešime.

Pasak premjerės, epidemiologinė situacija Lietuvoje vis dar neleidžia iki galo atverti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų.

„Epidemiologinė situacija Lietuvoje vis dar neleidžia iki galo atverti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, todėl matome, kad svarbus ir valstybės pagalbos peržiūrėjimas labiausiai nukentėjusiems verslams. Valstybės pagalba yra universali – ji skirta visiems nukentėjusiesiems, tačiau turizmui numatomos ir atskiros pagalbos priemonės, pasibaigus COVID–19 sukeltai situacijai, – šis sektorius bus skatinamas per valstybės investicijas, skaitmeninimo programas”, – teigia I. Šimonytė.

Lietuvos viešbučių ir verslo asociacija ne kartą kritikavo, kad 100 tūkst. eurų subsidijų lubos nuo pandemijos nukentėjusiam verslui yra nepakankama suma.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ARMONAITE-- man LUBOS netrukdo,

s v a r b u , partnerės padėtis.

Ne

ant tos vietos kauke užsidėjo .......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS