A. Armonaitė kreipėsi į VMVT, prašydama užtikrinti reguliacinės aplinkos aiškumą | Diena.lt

A. ARMONAITĖ KREIPĖSI Į VMVT, PRAŠYDAMA UŽTIKRINTI REGULIACINĖS APLINKOS AIŠKUMĄ

  • 1

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) uždraudus naudoti prekės ženklą „Sviestas sviestuotas“ riešutų sviestui, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į tarnybą, prašydama užtikrinti reguliacinės aplinkos aiškumą.

„Kreipiausi į VMVT, prašydama užtikrinti reguliacinės aplinkos aiškumą, jeigu reikia – inicijuoti teisės aktų pakeitimus, taip pat imtis skubių priemonių, siekiant pagerinti ūkio subjektų veiklos priežiūrą: papildyti savo interneto svetainę informacija apie prekės ženklams, ypač augalinės kilmės maisto produktų prekės ženklams, taikomus teisės aktų reikalavimus bei atnaujinti kontrolinį klausimyną, kuris atitiktų realų reguliavimą“, – feisbuke pranešė ministrė.

Pasak jos, sklandi priežiūra turi remtis prevencijos, konsultavimo, geranoriško bendradarbiavimo principais ir protingumo kriterijais, o atsakingos institucijos turi dėti visas pastangas, kad reikalavimai ūkio subjektams būtų motyvuoti, aiškūs, logiški, nuoseklūs ir nedviprasmiški.

„Tikiuosi, kad tai taps nauju standartu Lietuvoje ir kad vis mažiau sugaišime laiko tokioms istorijoms, kaip ši“, – sako ministrė.

VMVT teigia, kad 2017 metais Europos Teisingumo Teismas priėmė sprendimą, kuris draudžia pieno produktų terminais vadinti augalinius maisto produktus. Pasak tarnybos, toks pavadinimas klaidina vartotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

Čia kaip žmona kreipėsi į vyrą kad nori name gyventi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS