A. Armonaitė: laikini ekonominiai sunkumai dėl sankcijų Baltarusijai yra pateisinami | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: LAIKINI EKONOMINIAI SUNKUMAI DĖL SANKCIJŲ BALTARUSIJAI YRA PATEISINAMI

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad laikini ekonominiai sunkumai dėl sankcijų Baltarusijos režimui yra pateisinami, nes žmogaus teisės yra pamatinė vertybė.

„Mano vertybinė nuomonė – laikini ekonominiai sunkumai yra pateisinami, kai gini žmogaus teises, laisves ir bendrai pamatines amžinas vertybes“, – interviu BNS sakė ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Bet kokios sankcijos – ar tai būtų Baltarusija, Rusija, ar tai būtų Iranas, ar bet kuri pasaulyje šalis – jos turi ekonomines pasekmes. Bet jos įvedamos ne veltui – tam, kad apgintume žmogaus teises“, – sakė ji.

Anot ministrės, Baltarusijos režimo veiksmai turi turėti pasekmes, todėl Lietuva palaiko Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketą Baltarusijos režimui.

Aušrinė Armonaitė/P. Peleckio (Fotobanko) nuotr.

Dėl Europos Sąjungos įvestų sankcijų gruodį buvo įšaldytos Druskininkuose veikiančios „Belorus“ sanatorijos sąskaitos, nes šią sanatoriją valdo Baltarusijos prezidento administracija.

Baltarusijos valdžia taip pat sako, kad gali stabdyti naftos eksportą per Klaipėdos uostą ir nukreipti krovinius į Rusijos uostus. Naftos produktų eksportuotoja „Belaruskaja neftenaja kampanija“ neseniai nusprendė nebepratęsti ilgalaikės sutarties su dėl krovinių gabenimo geležinkeliais bendrove „LTG Cargo“, tačiau toliau veža krovinius per Klaipėdą pagal poreikį ir be įsipareigojimų.

Laikini ekonominiai sunkumai yra pateisinami, kai gini žmogaus teises, laisves ir bendrai pamatines amžinas vertybes.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja savo ruožtu paragino Lietuvą įvesti sankcijas Klaipėdos uostą naudojančiai trąšų gamintojai „Belaruskalij“, jei ji toliau persekios režimo kritikus.

A. Armonaitė sako, kad Lietuva vienašališkai šiuo konkrečiai atveju negali įvesti sankcijų, bet palaiko europines sankcijas. „Belaruskalij“ europinių sankcijų sąraše kol kas nėra, Lietuvos vyriausybės atstovai nekomentuoja, ar pritartų jos įtraukimui į juodąjį sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Donatas

Gal kartais žolės apsirūkius,tuomet galima atleisti.

kokias

kvailystes cia peza zmogaus teises baltarusijoje yra auksciau nei musu salies gyventojai

Stabdis

Ar dar ne laikas Lietuvoje stabdyti "isivaziavusia" kenkejiska arabu veikla?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS