A. Armonaitė: Lietuva svarstys atsakomąsias ekonomines sankcijas Minskui | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: LIETUVA SVARSTYS ATSAKOMĄSIAS EKONOMINES SANKCIJAS MINSKUI

  • 9

Lietuva svarstys galimybę įvesti papildomas sankcijas Baltarusijai reaguojant į pastarosios paskelbtą draudimą nuo kitų metų  iš Vakarų šalių įvežti įvairias prekes, daugiausiai žemės ūkio produktus.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė sako, jog tokios sankcijos – pasminga poveikio priemonė.

„Svarstysime. Baltarusija naudoja žmones kaip ginklus – tai ekonominės sankcijos spausti režimą yra prasminga poveikio priemonė“, –  trečiadienį žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, Minsko planuojamos Vakarų valstybėms taikyti sankcijos Lietuvai didelio poveikio neturės.

„Makroekonominiu požiūriu (baltarusiškos sankcijos – BNS) tikrai neturės, nes mūsų verslai yra persiorientavę jau kurį laiką. Tai čia nebus didelės žalos. Tiesą sakant, aš manau, kad Baltarusijai pačiai ekonomiškai tai yra daug nenaudingiau“, – teigė A. Armonaitė.

Baltarusija antradienį pranešė, jog nuo sausio 1 dienos uždraus įvežti į šalį įvairias prekes, daugiausiai žemės ūkio produktus, iš Vakarų šalių.

Draudžiamų importuoti prekių sąraše minima galvijų mėsa, kiauliena ir pieno produktai, išskyrus specializuotus produktus be laktozės. Taip pat bus draudžiama įvežti vaisius ir riešutus, dešras, konditerijos gaminius, daržoves.

Embargas galios šešis mėnesius, informavo Minskas.

Jungtinės Valstijos, Kanada, Jungtinė Karalystė Britanija ir Europos Sąjunga praeitą ketvirtadienį išplėtė sankcijas Baltarusijai, įvesdamos suvaržymus kai kuriems vyriausybės veikėjams ir juridiniams subjektams už žmogaus teisių pažeidimus ir paramą „migrantų kontrabandai“.

Tarp sankcijų sąraše naujai atsidūrusių fizinių ir juridinių asmenų yra Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos šeimos narių, saugumo pareigūnų, žiniasklaidos atstovų ir kelionių organizatorių. ES patvirtinus penktą sankcijų Baltarusijai paketą, sąrašuose iš viso yra 183 asmenys ir 26 organizacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

pensininkė

atsiklauskite savo rinkėjų, ar jie sutinka su tavo tokiomis sapalionėmis, žmonės nori gyventi ir sugyventi taikiai su visomis šalimis ,prekiauti stiprinti ryšius o mūsų valdžia kuo toliau tuo daro blogiau nenustebčiau jei sužvangės ir ginklai ,būsime patys prisiprašę ir vėl šauksis valdžia pagalbos saugokite seimą

Patriotas

Kai šaliai vadovauja kvailiai,tai ir sprendimai yra kvaili.Kas iš tu sprendimu bus geriau Lietuvos gyventojams,tik kainų pakilimas.

Anonimas

o kada ta ROZINE varle uzsiciaups ?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS