A. Armonaitė: nulinis pelno mokestis turėtų būti taikomas visoms investicijoms į plėtrą | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: NULINIS PELNO MOKESTIS TURĖTŲ BŪTI TAIKOMAS VISOMS INVESTICIJOMS Į PLĖTRĄ

Šių metų pabaigoje baigiant galioti pelno mokesčio lengvatai į naujas technologijas investuojančiam verslui, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad nulinis mokesčio tarifas turėtų būti taikomas visoms plėtrai skirtoms įmonių investicijoms.

„Aš matyčiau, kad yra svarbu ne tik neapmokestinti įmonių investicijų į MTEP (mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą – BNS), bet ir bendrai į plėtrą – ar tai būtų darbuotojai, ar tai būtų naujos investicijos – turiu omenyje reinvestuojamo pelno modelį ar paskirstyto pelno neapmokestinimą“, – BNS antradienį sakė A. Armonaitė.

„Manau, kad nereikia apmokestinti įmonių plėtros pelno mokesčiu – ar tai būtų inovatyvi veikla, ar neinovatyvi. Šiuo požiūriu aš nieko naujo nepasakiau, nes visada tą siūlėme ir dėl to diskutuojame, tai tikiuosi, kad toje šviesoje ir tai diskutuosime“, – teigė ministrė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė interviu BNS teigė, jog pelno mokesčio lengvata investuojančiam verslui „turi savo logiką“, o skatinant investicijas bus siūloma ir papildomų galimybių.

Dabar 5 proc. pelno mokesčio tarifas taikomas į MTEP investuojančių įmonių pelnui, o į technologinį atsinaujinimą investuojančios įmonės gali iki 100 proc. susimažinti apmokestinamąjį pelną. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tu, \\\\\.../////

0.

beretiniam pusdurniui

eik pedofilu savo konservuotoj gaujoj gaudyt, islaikytini nukvakes

patvorinems isgamoms

valstieciai, raminkites, turetumete dziaugtis. reiskia kad verslas, kuris jus seria ir moka jums pasalpas, tures pinigu plesti versla ir moketi jums didesnes pasalpas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS