A. Armonaitė: planuojamas antrasis pagalbos verslui paketas | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: PLANUOJAMAS ANTRASIS PAGALBOS VERSLUI PAKETAS

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad yra planuojamas antrasis pagalbos paketas nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam verslui.

„Planuojame ir antrą pagalbos paketą. (...) Vertiname galimybes, kaip padėti ypatingai nukentėjusiems verslams, tiems, kurių apyvarta krito 50 ir daugiau procentų, kaip papildomai, be Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priemonių, padėti savarankiškai dirbantiems, kaip sukurti galimybių kurti naujas darbo vietas, nes šalys ne tik gelbėja verslus, bet ir galvoja apie naujas galimybes. Mes irgi norime tai įvertinti“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Jos teigimu, šis paketas dar bus derinamas su socialiniais partneriais.  

„Galime kalbėti apie dar 150 mln. eurų papildomą paketą. Mums prioritetas yra pagalba verslui, nes karantinas trunka ir truks“, – nurodė ministrė.

Pasak jos, lėšos antrajam pagalbos paketui rastos perskirsčius vidinius resursus.

„Inventorizavome vidinius resursus ir randame lėšų naujoms priemonėms“, – teigė A. Armonaitė.

Gruodžio pabaigoje Vyriausybė patvirtino pirmąjį subsidijų nukentėjusiam verslui paketą, jam numatyta 150 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matosi

kad /fon liven madam/ buvo pareikalauta VRK robotes prastumti sia politsiuksle i VK kad ir toliau butu griaunama jaunimo morale o visiems tupintiems pajacams dzin kas ka valdo svarbu kad gerai moka;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS