A. Armonaitė: „Plug and Play“ jau sudomino Lietuva tarptautinius žaidėjus | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: „PLUG AND PLAY“ JAU SUDOMINO LIETUVA TARPTAUTINIUS ŽAIDĖJUS

  • 10

Į Lietuvą įžengusio JAV startuolių akceleratoriaus „Plug and Play“ atėjimas į Lietuvą jau davė teigiamų rezultatų – keli didieji tarptautiniai rizikos kapitalo atstovai ir akceleratoriai susidomėjo ir norėtų čia vykdyti savo programas, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Veržli ir energinga mūsų startuolių ekosistema yra patraukli užsienio investuotojams – praėjusiais metais Lietuva užėmė antrą vietą pagal rizikos kapitalo investicijas Vidurio ir Rytų Europoje. Tikiu, kad sukursime dar daugiau galimybių mūsų šalies verslams“, – po susitikimo su „Plug and Play“ vadovu Saeedu Amidi (Sajidu Amidi) Kalifornijoje sakė A. Armonaitė, pranešė ministerija.

Anot pranešimo, su S. Amidi ministrė aptarė galimą glaudesnį bendradarbiavimą, akceleratoriaus veiklos pradžią Lietuvoje.

Tarptautinę atranką Lietuvoje laimėjęs „Plug and Play“ šiemet jau pradėjo pirmąjį tarptautinės akceleravimo programos ciklą, skirtą padėti augti ankstyvosios stadijos technologijų startuoliams – sausį paskelbta pirmoji startuolių atranka.

Iš viso per trejus metus „Plug and Play“ Lietuvoje įgyvendins penkis akceleravimo ciklus, kurių metu planuojama užauginti 60 verslų. JAV įmonė taip pat įsipareigojo per trejus metus investuoti ne mažiau nei 5,9 mln. eurų į ne mažiau kaip 45 jų programoje dalyvaujančius startuolius.

Programoje dalyvaujantys startuoliai sulauks pasaulinio masto mentorių ekspertinės pagalbos, dalyvaus idėjų pristatymo kūrybinėse dirbtuvėse, konsultuosis su „Plug and Play“ komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Bet

atrodo kaip šūdo gabalas po lapu

Anonimas

Tave, asile , ir ausis iš karto parodei.

>>>Anonimas \\\\\.../////

>Čia save apibūdinai?,gerbiu savi'kritiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS