A. Armonaitė: reikia mažiau kalbų apie karą, daugiau – apie saugumą | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: REIKIA MAŽIAU KALBŲ APIE KARĄ, DAUGIAU – APIE SAUGUMĄ

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako mananti, kad siūlymas atlaisvinti ribojimus Lietuvos gynybos pramonėje pritarimo Seime sulauks.

„Pakviečiau visus (parlamentarus – ELTA) tapti šios idėjos, šio pokyčio dalimi ir labai gausiai iš visų frakcijų Seimo nariai rašosi, tai manau, kad turėsime pokyčius. Svarbiausia, kad pokyčiai skirti ne tik įmonėms, darbo vietų kūrimui, bet ir mūsų Lietuvos saugumui“, – LRT televizijai antradienį teigė Laisvės partijos pirmininkė.

„Tikiuosi, kad tai bus didesnis postūmis ir ginklų gamybai Lietuvoje, ir bendrai saugumo didinimo prasme“, – pridūrė ji.

A. Armonaitės teigimu, Lietuvoje daugiau kalbėti derėtų ne apie karą, o apie saugumą.

„Mažiau kalbų apie karą, daugiau kalbų ir darbų apie saugumą. Mes esame stipriausio NATO aljanso nariai, mes dvigubai šioje kadencijoje padidinome investicijas į savo gynybą, mažiname barjerus gynybos įmonėms vystytis“, – pabrėžė ministrė.

ELTA primena, kad antradienį Ekonomikos ir inovacijų ministerija pristatė siūlymą keisti Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės reguliavimą. Tokie pokyčiai leistų atlaisvinti šioje srityje veikiančių Lietuvos gamintojų veiklą ir padidinti lietuviškos produkcijos gamybą.

Tarp pokyčių taip pat numatomi atlaisvinimai, susiję su gaminių testavimu, ginklų galių gamybos ribojimų sumažinimu, Lietuvos įsigyjama technika bei darbuotojų netiesiogiai dirbančių su sprogmenimis medicinine patikra.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

gali

nekurt sau bangos rinkimams - vistiek nieko neišeis. Skrisit n x visi laisviečiai kartu su liberastais ir konservais. Kaip Šimonytė sakė galiu ir tau /tik biški kitaip/ dabar pasakyt,, galėsit eit į rinkimus po 4 metų.." Jei dar iš jusu kas nors bus gyvi kaip politikai

Kūtvela \\\\\.../////

ne kosmose?,"pasižolins" skris.

Marius

Gal užteks py...delinti ir užsiimsite galų gale kažkuo realiu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS