A. Armonaitė sako nematanti galimybių grįžti prie NT mokesčio svarstymų | Diena.lt

A. ARMONAITĖ SAKO NEMATANTI GALIMYBIŲ GRĮŽTI PRIE NT MOKESČIO SVARSTYMŲ

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pareiškė nematanti galimybės, kad ši valdančioji koalicija galėtų vėl svarstyti naują visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio modelį.

„Aš nematau tokių galimybių – užsidarė ta diskusija, man atrodo, ją reikia atidėti, bus rinkimų kampanija, galės partijos pristatyti savo viziją, kaip mato mokesčių reformą, galės žmonės išsirinkti, kokia vizija jiems artimesnė, ir tada po rinkimų grįžti prie mokesčių pakeitimų, jeigu jų reikės“, – LRT radijui pirmadienį sakė A. Armonaitė.

Ji taip pat teigė nematanti galimybių grįžti prie diskusijų dėl mokesčių reformos.

„Rinkiminiais ir paskutiniais kadencijos metais nematau galimybių, kaip galima būtų grįžti prie mokesčių reformos. Manau, kad visi tą supranta, ir politinė teorija, ir politinė praktika diktuoja, kad tokių milžiniškų reformų tiesiog neįmanoma padaryti, bet ir nedidelių korekcijų, kurios liečia kiekvieno žmogaus kišenes, tikriausiai yra sunku. To sutarimo reikėjo ieškoti koalicijos formavimo pradžioje, pirmaisiais metais. Dabar žmones tik labiau erzins tokios diskusijos, bus neaiškumas ir aš nematau galimybių ir manau, kad to nereikia“, – kalbėjo ministrė.

Ji taip pat tikino, kad su koalicijos partneriais nebuvo išsamaus pokalbio dėl pasiūlymo priimti sprendimus ne dėl viso paketo, o dėl atskirų mokesčių.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė praėjusią savaitę sakė, jog tokia galimybė koalicijos partneriams buvo siūloma. Anot jos, Seimas pavasario sesijoje gali grįžti prie mokesčių reformos, tačiau tam reikalingas bendras valdančiosios koalicijos sutarimas. 

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau sakė mananti, kad yra maža tikimybė, jog prie reformos šios kadencijos Seimas grįš visa apimtimi. Ji tai pat teigė sunkiai įsivaizduojanti, kaip šios kadencijos Seimas galėtų grįžti ir galop priimti įstatymą dėl platesnio NT apmokestinimo.

Mokesčių reforma buvo vienas iš svarbiausių šios Vyriausybės tikslų, jai pernai vasarą po pateikimo pritarė Seimas, tačiau pertvarka po to įstrigo koalicijos partneriams nesutariant kai kuriais klausimais. Reforma, be kitų dalykų, numatė didesnį individualios veiklos ir platesnį nekilnojamojo turto apmokestinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Už tai

galės grįžti prie klausymo svarstymo kada galės p e d i k a i žanytis kad galėtų dulkintis per šikna

alis...

aišku... nėr komentarų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS