Astravo AE pirmasis reaktorius visa galia turėtų pradėti veikti 2021-ųjų vasarį | Diena.lt

ASTRAVO AE PIRMASIS REAKTORIUS VISA GALIA TURĖTŲ PRADĖTI VEIKTI 2021-ŲJŲ VASARĮ

Astravo atominės elektrinės pirmojo reaktoriaus „fizinio įjungimo“ data bus paskelbta per artimiausią savaitę, o visa galia jis turėtų pradėti veikti 2021 metų vasarį, pranešė Baltarusijos ambasadorius Rusijoje.

„Kalbant apie pirmąjį (Astravo AE – red.) energijos bloką, jo fizinio įjungimo data, ją derinant su „Rosatom“, bus paskelbta per artimiausią savaitę“, – sakė Vladimiras Semaška.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka praėjusios savaitės pabaigoje per susitikimą su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu pareiškė, jog Astravo AE pirmasis reaktorius bus įjungtas „tiesiog per kelias dienas“.

Kaip jau buvo skelbta, branduolinis kuras pirmajam jėgainės reaktoriui iš Rusijos buvo atgabentas gegužės pradžioje, ir, kaip praėjusį mėnesį skelbė Baltarusijos energetikos ministerija, jį turėtų būti įjungtas liepos mėnesį.

Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug vieneriems metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gerai, kad veiks Lukošenką nedurnas, kad statytų AE, kai lietuviai mano, kad pajungus isleks į orą. Šaunuoliai, o mes pažiūrėkim, kaip katinas į lašinius ir pavydekim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS