Atplukdyti pirmieji dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai vamzdžiai | Diena.lt

ATPLUKDYTI PIRMIEJI DUJOTIEKIO KLAIPĖDA-KURŠĖNAI VAMZDŽIAI

  • 1

Į Klaipėdą atplukdyti pirmieji vamzdžiai, skirti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui svarbiam magistraliniam dujotiekiui iš Klaipėdos iki Kuršėnų.

Bendrovė "Amber Grid" pranešė, kad atplukdyti 1585 vamzdžiai, kuriuos pagamino Turkijos bendrovė "Noksel". Bendras vamzdžių ilgis - 20,7 kilometro. Liepą pasirašytos vamzdžių pirkimo sutarties vertė siekia 71,8 mln. litų.

Dujotiekį už 157,3 mln. litų iki 2015 metų pabaigos pastatys bendrovės "Alvora", "Kauno dujotiekio statyba" ir "Šiaulių dujotiekio statyba".

110 kilometrų ilgio ir 80 centimetrų skersmens antroji magistralinio dujotiekiojungtis bus su atšakomis į Naująją Akmenę, Telšius, Rietavą, Plungę, Palangą, Gargždus. Dabar dujotiekio skersmuo siekia 30 cm.

Dujotiekio plėtros projektas pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu - jis svarbus būsimam SGD terminalui Klaipėdoje, iš kurio dujos būtų tiekiamos ir Latvijai. Nuo Kuršėnų dujotiekis eina į Inčukalnio dujų saugyklą, kur "Lietuvos energijos" antrinė įmonė "Litgas" ketina saugoti dujas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ukininkas

Aciu Premjere Butkevičiau ! ! ! uz jusu gilias mintis ! „Dėl vamzdžio aš galiu visus nuraminti. Jeigu reikia, mes paklosime ir tris vamzdžius." (šia kalba eina apie SGD terminalo vamzdi Klaipėda - Kuršėnai.) Jus klojate tuos vamzdzius skersai ir isilgai per žmoniu priklausancius sklypus ir net nepagalvojate kad kai kuriuos žmones jus vedate i pražuti su savo minimaliom kompensacijom nors jusu proteguojama LitGas kraunasi padorius pelnus . Kas skleidzia melaginga informacija? gal jus Premjere tai darote sakydami kad niekas nenukentes del tiesiamo vamzdzio? Kompensuokite proporcingai nuo patiesto vamzdzio pelno tada niekas nereiks pretenziju. Kodel Vilniaus aplinkeliui supirkti zemes, reikia 60 milijonu litu? o del SGD nutiesto vamzdžio per privacia žeme tik keliais tukstanciais apsiribojate ir priedo paliekate zmogui nenaudojama zemes gabala uz kuri visa likusi gyvenaima zmogus turi moketi žemės mokesčius! Premjere ar vėl mes kalbame melagingai? !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS