Atsiliekame: ir Latvijoje, ir Estijoje vidutinis atlyginimas didesnis nei 1000 eurų | Diena.lt

ATSILIEKAME: IR LATVIJOJE, IR ESTIJOJE VIDUTINIS ATLYGINIMAS DIDESNIS NEI 1000 EURŲ

Nors vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis Lietuvoje augo labiausiai, tačiau tarp visų Baltijos valstybių jis ir toliau išlieka mažiausias.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje augo 10,5 proc., kai Latvijoje jis augo 8,4 proc., o Estijoje - 6,4 proc.

Tiesa, toks augimas darbo užmokesčio dydžiu neleido aplenkti kaimyninių valstybių. Darbuotojų vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šių metų antrąjį ketvirtį buvo 77 eurais mažesnis nei Latvijoje bei 394 eurais mažesnis nei Estijoje ir siekė 927 eurus. Tiek Latvijoje, tiek Estijoje vidutinis atlyginimas buvo didesnis nei 1000 eurų.

Analogiška situacija ir su pensijomis. Per metus pensijų dydis Lietuvoje augo beveik 6 proc. punktais daugiau nei Latvijoje ir 2,4 proc. punktais sparčiau nei Estijoje. Vis dėlto, skaičiuojant vidutinį priskaičiuotos senatvės pensijos dydį, nuo Estijos Lietuva dar smarkiai atsilieka.

Statistikos departamento duomenimis, Estijoje minėtu laikotarpiu senatvės pensija siekė 450 eurų, kol Lietuvoje - 307 eurus. Latvijoje pensijų dydis buvo kiek didesnis nei Lietuvoje ir sudarė 325 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

Daroma VISKAS kad ruso pradėtume gailėtis, jų tankų imtume laukti.

nors

to ruso kom ne gramatiskas bet teisus juk versle sedi socmafijos grobuonys kurie smaugia visus.....

Arvys

Atskaičius mokesčių mes gauname daugiau nei latviai, nes pas juos jie yra dešimtadaliu didesni, bet tai juk runkelių neįdomu. Va tokiems ir yra ta mokestinę reforma, statiška gausime gerokai daugiau, o praktiškai bus tas pats. Tik tiek, kad bet kokiu atveju algos kilo ir kils ir tie kas nori dirbti tas ir užsidirbs. Na o verksniai ir vatinkos toliau atliks savo tiesioginį darbą, keiks valdžia, Landsbergį, konservatorius ir t. T.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS