B. Markauskui ketinant atsisakyti karvių ūkio, R. Lėlys jam pretenzijų neturi | Diena.lt

B. MARKAUSKUI KETINANT ATSISAKYTI KARVIŲ ŪKIO, R. LĖLYS JAM PRETENZIJŲ NETURI

  • 1

Žemės ūkio ministrui „valstiečiui“ Broniui Markauskui pareiškus ketinant atsisakyti karvių ūkio Klaipėdos rajone ir taip išspręsti galimą interesų konfliktą, kai keliuose kitų savininkų sklypuose ministro šeima ūkininkauja be nuomos sutarčių, vieno jų savininkas sako, jog ministro planai jo nedomina ir jis neketina reikalauti jokių kompensacijų.

„Man iš ministro nieko nereikia absoliučiai (...) Visai vienodai, ką jis galvoja su savo verslu daryti (...) Jis tegul ministrauja toliau, aš jam pretenzijų neturiu, o savo žemę toliau dirbsiu aš. Nė vieno euro cento nenoriu aš iš jo. Aš tiesiog nenoriu politikuoti. Aš tik partijos narys, eilinis partijos „kareivis“, – BNS sakė Ramutis Lėlys. Jis pridūrė esantis Socialdemokratų partijos narys.

Skirtingai nei B. Markauskas, R. Lėlys tikino, kad ministras pastarosiomis dienomis nebandė su juo susisiekti.

„Nebenoriu šnekėti su niekuo (...) Net nebesinori po to melo, kurį gerbiamas ministras sako, kad savaitgalį bandė su manimi susisiekti, aš (esą – BNS) nekeliu telefono“, – kalbėjo R. Lėlys. Jis taip pat tikino, kad neturėjo su ministru jokio žodinio susitarimo dėl žemės nuomos.

B. Markauskas pirmadienį teigė, kad jo šeima nusprendė atsisakyti karvių fermos šalia R. Lėlio žemės, kurią nuomojasi jo šeima, ir taip iš dalies jam atlyginti, nes sklypo vertė dėl to esą padidės. Ministras taip pat aiškino bandęs susisiekti su sklypo savininku, tačiau jam nepavyko.

„Aš sekmadienį grįžęs tam žmogui skambinau, norėjau bent atsiprašyti. Aš jam jau atlyginau, žinokite. Atlyginau jam nežinant (...) Mes kalbėjome jau senokai, kad atsisakyti ūkininkavimo, bent jau karvių. Mes ūkininkaujame vos ne mieste ir šimtai detaliųjų planų aplinkui. Nusprendėme atsisakyti karvių ir to žmogaus sklypo vertė tikrai padidės, nes niekas ten nenori pirkti, nes yra ferma“, – LRT televizijai pirmadienį vakare sakė B. Markauskas.

Ministro atstovas spaudai Remigijus Bielinskas BNS paaiškino, kad Markauskų šeima nusprendė visai atsisakyti ūkininkavimo toje vietovėje ir parduoti visas karves. Jis negalėjo pasakyti, kas toliau bus daroma su ministro motinai priklausančia žeme. 

„Ūkis nuo 1990 metų yra Sofijos Markauskienės ūkis. Praeitą savaitgalį buvo toks šeimos susirinkimas ir buvo priimtas bendras sprendimas, kad atsižvelgiant į dabartinę situaciją ir visus kitus dalykus, kad tas ūkis yra negyvybingas ir nutarė jį likviduoti. Pradžiai parduos tas turimas karves. Tai reiškia, kad to ūkio kaip tokio nebelieka“, – BNS sakė R. Bielinskas.

Pasak jo, S. Markauskienei nuosavybės teise priklauso 23 hektarai, o visas likusias žemes (apie 180 ha) ji nuomojasi.

„Kadangi ūkį sudaro beveik 70 karvių, natūralu, kad joms išlaikyti reikalingos žemės, ir tų 20 turimų ha neužtenka išlaikyti tokiai didelei karvių bandai, tam ir buvo nuomojamos aplinkinės žemės. Natūralu, kad jeigu tos karvės yra parduodamos, tų žemių nuoma bus nutraukta, atsiskaityta su visais nuomininkais, o ką ministras ir jo šeima darys su jiems nuosavybės teise priklausančiais 23 hektarais, negaliu pasakyti“, – komentavo R. Bielinskas.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį Seime žurnalistams pakartojo nematąs pagrindo žemės ūkio ministrui trauktis. Tačiau, anot jo, B. Markauskas „turi susitvarkyti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klausimas

ar rinkti ir sudarę daugumą valdantieji neturi nemeluojančių, negrobiančių apgaulės būdų nuosavybės? ir naudos už ją (konkrečių atveju ES išmokos už ne savo žeme), o pagautas už rankos ašarojanti "mano karvės valgyti nori" na ragai tokiam "ministrui," ir ūkininkui, bet ar tai ministras? Ir kiek užtarėjų! Iš tos pačios partijos! „100 tūkstančių tokių atvejų“ blyn, tada suprantama kodėl vieni vargsta, o kiti neteisėta lobsta iš kiekvieno po eurą ir milijonas na šakės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS